Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-kirjastojen aineiston varausmaksut poistuvat 2.1.2017 ─ muutoksia myös muihin maksuihin

Keski-kirjastojen aineiston varausmaksut poistuvat 2.1.2017
─ muutoksia myös muihin maksuihin

Keski-kirjastojen maksuihin tulee muutoksia 2.1.2017 alkaen, jolloin muun muassa laina-aineiston varausmaksut poistuvat. Maksuttomuus koskee sekä kunnan sisällä tehtyjä varauksia että seutuvarauksia. Maksuttomuudella pyritään takaamaan kuntalaisille tasapuolinen aineistojen saatavuus.

Varausmaksun poistuminen liittyy uudistuvaan kirjastolakiin. Lakiehdotuksessa kirjaston uusiksi tehtäviksi tulee aktiivisen kansalaisuuden, demokratian ja sananvapauden edistäminen.

Sen sijaan noutamattomasta varauksesta peritään kahden euron maksu. Asiakkaalle lähetettävässä noutoilmoituksessa on varauksen viimeinen noutopäivä. Jos asiakas ei nouda tai peru varausta ilmoitettuun noutopäivään mennessä, kirjautuu asiakkaan tietoihin kahden euron maksu.

Myös myöhästymismaksuun tulee muutos 2.1. alkaen. Vuoden alusta myöhästymismaksu yhtä lainaa kohden on 30 senttiä vuorokaudessa. Tämä muutos koskee vain Jyväskylän kaupunginkirjastoa, ei kaikkia Keski-kirjastoja.

Kirjaston käyttö tulee olemaan asiakkaalle täysin maksutonta, jos lainat palautetaan tai uusitaan ajallaan, ja varaukset noudetaan viimeiseen noutopäivään mennessä.

Lisätietoja
Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto:
Lea Hassinen, lainauspalvelut, lea.hassinen[at]jkl.fi
Sirpa Nieminen, lainauspalvelut, sirpa.nieminen[at]jkl.fi

Molemmat henkilöt tavoittaa numerosta 014 266 4101

19.12.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje