Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Linkin Tonttulakkipäivänä Jyväskylän seudulla tehtiin 9500 tonttulakkimatkaa

Linkin Tonttulakkipäivänä Jyväskylän seudulla tehtiin 9500 tonttulakkimatkaa

Tonttulakkipäivänä 10.12. noin puolet kaikista Jyväskylän kaupunkiseudun paikallisliikennematkoista maksettiin tonttulakilla. Yhteensä matkoja tehtiin runsaat 20 000, niistä 9500 tonttulakkia matkalippuna käyttäen.

Linkin jouluisessa markkinointitempauksessa sai tonttulakki päässä matkustaa koko lauantaipäivän ajan maksutta kaikissa Waltti-matkakortin hyväksyvissä paikallis- ja seutuliikenteen linja-autoissa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.

Tonttulakkipäivän tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran joulun 2015 alla ja nyt se saavutti edellisvuottakin suuremman suosion. Matkustajat olivat liikkeellä mahtavalla joulumielellä, niin perinteisiin tonttulakkeihin pukeutuneina kuin kekseliäissä tonttuhattuviritelmissäkin. Päivän aikana autoissa ja pysäkeillä nähtiin tonttulakin virkaa hoitamassa esimerkiksi foliohattu, Nokian punainen Hai-saapas ja punainen nenähuuhtelukannu.

Erityisen innokkaasti Tonttulakkipäivään ottivat osaa lapsiperheet ja pikkujouluporukat. Moni suuntasi Tonttulakkipäivän kyydeillä jouluostoksille ja -tapahtumiin, esimerkiksi Hipposhallin Järjestöjen joulumarkkinoille, Taidemuseon jouluiseen Taidebasaariin, Käsityömuseon Käsityöläisten joulutorille tai Toivolan Vanhalle pihalle. Myös muutamat paikalliset yritykset lähtivät mukaan Tonttulakkipäivän viettoon ja tarjosivat kivoja etuja tai alennuksia tonttulakkiasiakkaille.

Tempauksen järjestämisestä vastannut Jyväskylän seudun joukkoliikenne kiittää kaikkia Tonttulakkipäivässä mukana olleita matkustajia, kuljettajia ja yhteistyökumppaneita sekä toivottaa hyvää joulunaikaa!


Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

14.12.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje