Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän imago on edelleen hyvä

Jyväskylän imago on edelleen hyvä

Taloustutkimus Oy toteuttaa vuosittain tutkimuksen, minkä tavoitteena on selvittää kuntien imago, kuntien heikkoudet ja vahvuudet sekä vastaajien suositteluhalukkuus yrityksen toimipaikaksi. Jyväskylä on ollut mukana tutkimuksessa vuodesta 1994. Tutkimus on toteutettu puhelininformoituna Internet-kyselynä.

Mukana tutkimuksessa 2016 ovat olleet Suomen 36 suurimman kaupungin ja kunnan alueella rekisteröityneet yritykset ja niiden toimitusjohtajat ja talousjohtajat. Tutkimus on toteutettu loka-marraskuussa 2016. Vastaajia on ollut 1536 ja vastausprosentti 33. Jyväskylän osalta vastaajia on ollut 69.

Jyväskylän yleisarvosana on parantunut. Tänä vuonna arvosana on 7,59, viime vuonna 7,42. Kaikkien kuntien keskiarvo on 7,39, kun se viime vuonna oli 7,29. Kokonaisvaikutelma-arvion perusteella Jyväskylä on imagotutkimuksessa neljäs (viime vuonna kolmonen) yli 100.000 asukkaan kaupunkien vertailuryhmässä. Kaikkien kaupunkien ja kuntien vertailussa Jyväskylä on sijalla 9. Sijoitus on parantunut yhdellä pykälällä viime vuodesta.

Tutkimuksessa arvioitiin 11 imagotekijää. Vertailtaessa kaikkia imagotekijöitä Jyväskylä saa jokaisesta tekijästä keskimääräistä paremmat arviot.

Jyväskylä saa 7 tekijästä viime vuotta paremmat ja yhdestä tekijästä huonommat arviot. Erityisen paljon parannusta on tapahtunut tekijöissä keskuksen kaupalliset palvelut, kunnan markkinointi ja liikenteellinen sijainti ja yhteydet. Merkittävää heikennystä on tullut tekijään työvoiman saatavuus.

Suhteellisesti parhaimmat arviot Jyväskylä saa yritysten ja oppilaitosten yhteistyöstä, keskuksen kaupallisista palveluista sekä innovaatioiden tukemisesta ja kuntayhteistyön tuloksellisuudesta. Suhteellisesti heikot arviot tulee kaupungin yrittäjämyönteisyydestä, kaavoituksesta yritystoiminnan kannalta sekä kunnan asioista tiedottamisessa yrityksille.

Suositteluhalukkuudessa yritysten toimipaikaksi Jyväskylä paransi asemaansa neljä pykälää viime vuoteen verrattuna ja on nyt sijalla 11 kaikkien 36 kunnan suositteluindeksivertailussa.
Vaikka tämän tutkimuksen mukaan toimitusjohtajat ja talousjohtajat, joiden edustamalla yrityksellä on toimintaa Jyväskylässä, olivat melko haluttomia suosittelemaan Jyväskylää toiselle yritykselle toimipaikaksi, suosittelijoiden määrä on kuitenkin suurempi kuin kriitikoiden.

- Jyväskylän imagollinen sijoitus kymmenen suurimman kaupungin joukossa on edelleen hyvä. Jyväskylän kaupungin talous on vuonna 2017 tasapainossa ja Jyväskylän talouden tunnusluvut edustavat Suomen suurten kaupunkien kärkijoukkoa. Kun kuntatalous on kunnossa, voimme entisestään keskittyä elinkeinopolitiikan tehostamiseen ja työllisyyden parantamiseen. Jatkossa ohjaamme resursseja tehokkaasti suoraan elinkeinopolitiikan tarpeisiin ja vetovoiman kehittämiseen. Työttömyys on jo kääntynyt laskuun ja työpaikkojen määrä on lisääntynyt, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501
Elinkeino ja työllisyys, hankejohtaja, Anne Sandelin, p. 040 5819 958
Taloustutkimus Oy, Hanna-Leena Heinosaari, p. 010 758 511, 050 308 3005

14.12.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje