Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Kyllössä kävi rokotettavia tasaiseen tahtiin lauantaina

Jyväskylän Kyllössä kävi rokotettavia tasaiseen tahtiin lauantaina

Jäykkäkouristurokotteita annettiin ahkerasti

Jyväskyläläiset kävivät tasaiseen tahtiin rokotettavana kolmantena rokotuspäivänä lauantaina 10.12. Kyllön terveysasemalla. Päivän aikana 1857 sai influenssarokotteen ja 660 jäykkäkouristus- eli tetanusrokotteen.

Tänä vuonna ennalta ehkäisevää työtä tehdään tarkistamalla jyväskyläläisten jäykkäkouristus- eli tetanusrokotteiden voimassaolo. Rokotus on voimassa 10 vuotta kerrallaan.

– Rokotuspäivä meni hyvin. Väkeä kävi tasaiseen tahtiin ja saimme kiitosta sujuvista järjestelyistä. Ihmiset olivat hyvin tietoisia, että meiltä saa jäykkäkouristusrokotteen, sanoo osastonhoitaja Päivi Huttunen Jyväskylän yhteistoiminta-alueen JYTEn terveyskeskuksesta.

Tänä vuonna tähän mennessä rokotettavana on käynyt jo noin 12 800 jyväskyläläistä, mikä on enemmän kuin viime vuonna kaikkina neljänä rokotuspäivänä yhteensä. Viime vuonna rokotuksia annettiin yhteensä 12 500.

Viimeinen yleinen influenssarokotuspäivä on Kyllössä lauantaina 14. tammikuuta aikuisille kello 8-13 ja lapsille neuvolassa kello 9-13. Rokotteita riittää kaikille, joten ennen kahdeksaa ei tarvitse mennä jonottamaan.

Rokotuksen saavat ilmaiseksi riskiryhmät, joita ovat

  • Sosiaali- ja terveyshuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden kanssa asuvat tai muuten säännöllisesti tekemisissä olevat
  • Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

Muut kuntalaiset voivat halutessaan hankkia rokotteen itse lääkärin antamalla reseptillä apteekista. Työterveyspalvelujen piirissä olevat saavat rokotteen omalta työterveyshoitajalta varaamalla ajan normaalina vastaanottoaikana. Mikäli työterveyspalvelut eivät ole käytettävissä tai työterveydessä ei rokoteta, pitää apteekista noudetun rokotteen kanssa saapua yleisiin rokotuspäiviin.

Esteitä rokottamiselle ovat kuumeinen infektio ja voimakas kananmuna-allergia.

Rokotukseen on otettava mukaan Kela-kortti ja neuvolassa asioidessa myös neuvolakortti. Vaatetuksen on hyvä olla sellainen, että ylävartalon saa riisuttua helposti.

Lisätietoja: osastonhoitaja Tuula Jaakkola, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus, p. 014 2671 958

13.12.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje