Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki ja JJK yhtä mieltä liigafutiksen siirtymisestä Viitaniemeen

Jyväskylän kaupunki ja JJK yhtä mieltä liigafutiksen siirtymisestä Viitaniemeen

Jyväskylän kaupunki ja Veikkausliigaan noussut JJK Jyväskylä ovat aloittaneet pikavauhtia selvityksen liigafutiksen siirtymisestä ainakin tulevaksi kaudeksi Viitaniemen liikuntapuistoon. Yhteinen tavoite on, että JJK pääsisi pelaamaan koko kauden ”Nisulan montun” tekonurmella. Ensimmäinen kotipeli JJK:lla on ohjelman mukaan alustavasti 8.4.2017.

Tuleva kausi on kokeilu, jonka aikana kerätään käyttökokemuksia, ratkaisut jatkosta tehdään sen jälkeen. Kaupunki on aloittanut pikavauhtia selvityksen väliaikaisista katsomorakenteista ja muista tilatarpeista, joilla liigakausi saataisiin käyntiin Viitaniemessä. Veikkausliiga-lisenssi vaatii muun muassa 1500 katetun kuppi-istuimen katsomot. Tahtoa ratkaisuun löytyy kummaltakin osapuolelta, mutta kiire tulee, sillä liigakauden alkuun on vain reilut kolme kuukautta.

- Ratkaistavia asioita on paljon. Kaupunki ja Palloliitto ovat yhteydessä myös muihin Viitaniemen liikuntapuistoa käyttäviin seuroihin ja kartoittaa käyttäjien näkökulmaa asiaan, kertoo kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki.

Alkusysäys muuttoajatukselle kesäkuussa alkava Harjun stadionin remontti

Alkusysäyksen muuttoajatukselle antoi kesäkuussa 2017 alkava Harjun stadionin remontti, joka pakotti JJK Jyväskylän katselemaan muita pelipaikkoja. Huhtikuun alusta lokakuun loppuun kestävä Veikkausliiga tarkoittaa näillä leveysasteilla käytännössä tekonurmea ja riittävää valaistusta, siksi esimerkiksi Vaajakosken urheilukenttä jäi pois vaihtoehdoista.

- Ensi kaudella jo yli puolet Veikkausliigaseuroista pelaa tekonurmella. Veikkausliiga alkaa huhtikuussa, tulevaisuudessa kenties vieläkin aikaisemmin. Lähes kaikilla liigaseuroilla on suunnitelmissa siirtyä jollakin aikajänteellä pysyvästi tekonurmelle. Viitaniemi olisi varmasti kiinnostava vaihtoehto pysyvämmällekin ratkaisulle, aprikoi JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.

Lisätietoja:
- Jyväskylän kaupunki, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001
- JJK Jyväskylä, toimitusjohtaja Janne Mönkkönen, p. 040 718 9869

12.12.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje