Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perustoimeentulotuki Kelan hoidettavaksi 1.1.2017 alkaen – Jyväskylän aikuissosiaalityö neuvoo ja opastaa asiakkaita siirtymävaiheessa

Perustoimeentulotuki Kelan hoidettavaksi 1.1.2017 alkaen – Jyväskylän aikuissosiaalityö neuvoo ja opastaa asiakkaita siirtymävaiheessa

Perustoimeentulotuki siirtyy kuntien sosiaalipalveluilta Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Apua toimeentulotukilomakkeen täyttämiseen asiakkaat saavat Kelasta ja Jyväskylässä siirtymävaiheessa tarvittaessa myös sosiaaliasemalta ja kotoutumispalveluiden asiakkaat kotoutumispalveluista.

Toimeentulotukea voi hakea sähköisesti 12.12. alkaen Kelan verkkoasiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi. Sähköisessä asiointipalvelussa voi toimittaa myös tarvittavat liitteet. Palveluun kirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Paperisia toimeentulotuen hakemuslomakkeita on saanut 1.12. lähtien Kelan toimistoista, yhteispalvelupisteistä, sosiaaliasemalta tai sen voi tulostaa Kelan nettisivulta www.kela.fi/lomakkeet. Tammikuun toimeentulotukihakemuksen on voinut jättää Kelalle kirjallisesti joulukuun alusta alkaen. Kela palvelee asiakkaita verkossa, puhelimitse ja palvelupisteissään.

Kelan toimeentulotuen palvelunumero on 020 692 207 (12.12. alkaen).

www.kela.fi/toimeentulotuki

Aikuissosiaalityö neuvoo ja opastaa asiakkaita siirtymävaiheessa

Jyväskylän Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla aikuissosiaalityön henkilökunta neuvoo asiakkaitaan toimeentulotukihakemusten täyttämisessä siirtymävaiheessa.
– Yhteisenä tavoitteenamme on, että siirtyminen Kela-asiointiin toimeentulotuen osalta olisi asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman sujuvaa. Olemme myös esimerkiksi lähettäneet toimeentulotukipäätösten mukana asiakkaille infokirjeen perustoimeentulotuen hakemisesta Kelalta, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Laura Vänttinen Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä.

Myös kotoutumispalveluissa on järjestetty erikielisiä asiakastilaisuuksia aiheesta ja asiakkaita ohjataan hakemusten täyttämisessä.

Aikuissosiaalityön palveluja edelleen sosiaaliasemalta

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen järjestäminen jää edelleen kunnalle, vaikka perustoimeentulotuki siirtyy Kelan järjestämisvastuulle. Myös aikuissosiaalityön muut palvelut ovat edelleen saatavissa sosiaaliasemalta: sosiaaliasemalle voi varata ajan sosiaalityöntekijälle, sosiaaliohjaajalle, asumisneuvojalle ja sosiaalisen luototuksen sihteerille. Myös asumisohjaus jatkuu entiseen malliin.

www.kela.fi
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/toimeentulotuki
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/aikuissosiaalityo

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Laura Vänttinen, p. 014 266 3403, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön ja kuntouttavat palvelut
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön ja kuntouttavat palvelut
suunnittelun asiantuntija Pia Härkönen, p. 050 551 64 62, Kela, Itäinen asiakaspalveluyksikkö

9.12.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje