Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jykes Oy:n omistajakuntien elinkeinotoimintojen uudelleenjärjestäminen

Jykes Oy:n omistajakuntien elinkeinotoimintojen uudelleenjärjestäminen

Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n omistajakuntia ovat Jyväskylän kaupunki ja Laukaan, Muuramen sekä Uuraisten kunnat.

Omistajakuntien kunnanhallitukset käsittelevät kokouksissaan 12.12.2016 esitystä, että käynnistetään Jykes Oy:n omistajien elinkeinotoimintojen uudelleenjärjestelyt ja jätetään käyttämättä Jykes Oy:n elinkeinopalvelusopimuksen mukainen optiovuosi 2018.

Jykes Oy:n toiminnan alasajoa valmistellaan yhdessä omistajakuntien kanssa ja toimintasuunnitelman laatiminen käynnistyy heti vuoden 2017 alussa.

Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes perustettiin vuonna 1996 kehittämään yritysten toimintaedellytyksiä sekä edistämään elinkeinoelämän ja kuntien keskinäistä yhteistoimintaa Jyväskylän seudulla. Perustajaosakkaina olivat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän maalaiskunta, Laukaan kunta ja Muuramen kunta, Uuraisten kunta tuli osakkaaksi vuonna 2002. Jykes Oy on tehnyt hyvää työtä näiden tavoitteiden edistämiseksi tuottaessaan kunnille sopimuksen mukaisia elinkeinopalveluita vuonna 2016 noin 3,8 M€:lla.

Toimintaympäristön muutokset edellyttävät nyt kuntien elinkeinotoiminnan uudelleenjärjestämistä. Elinkeinopolitiikka nousee sote-uudistuksen myötä yhdeksi kuntien tärkeimmäksi ydintehtäväksi. Jyväskylän kaupunki sekä Laukaan, Muuramen ja Uuraisten kunnat tulevat edelleenkin panostamaan vahvasti elinkeinopolitiikkaan, joka on tärkein väline sen varmistamiseksi, että kuntalaisten hyvinvoinnista kyetään jatkossa huolehtimaan. Muutos mahdollistaa uusien, elinvoimaa tukevien toimintojen käyttöönoton kohdentamalla nykyisiä resursseja uudelleen. Seudullinen yhteistyö vahvistuu ja tapahtuu suoraan kuntien keskinäisenä yhteistyönä niin elinkeinopolitiikan kuin muidenkin toimialojen osalla.

Omistajakunnat ovat valmistelleet Jykes Oy:n elinkeinotoimintojen uudelleenjärjestämistä yhdessä.

- Jyväskylän tärkeimmät tehtävät tulevaisuudessa ovat elinvoiman kehittäminen, sivistys- ja koulutuspalvelut sekä kaupunkirakenteen kehittäminen ja siihen liittyvät palvelut. Jyväskylän vetovoiman kehittäminen nousee keskeiseksi tehtäväksi muun muassa sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Jatkossa voimme ohjata resursseja tehokkaammin suoraan elinkeinopolitiikan tarpeisiin, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Linkki Jyväskylän kaupunginhallituksen 12.12.2016 esityslistaan, josta yllä mainittu asia löytyy
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=3473

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, 014 2661501
Laukaan kunta, kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä, 050 3403 401
Muuramen kunta, kunnanjohtaja Ari Ranta-Aho, 014 659601
Uurasten kunta, kunnanjohtaja Juha Valkama, 014 2672 602

8.12.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje