Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Museossa kuin viimeistä päivää! Keski-Suomen museon perusnäyttelyt sulkeutuvat vuoden lopussa

Museossa kuin viimeistä päivää!
Keski-Suomen museon perusnäyttelyt sulkeutuvat vuoden lopussa

Keski-Suomi näyttely kertoo keskisuomalaisten elämästä eri aikoina. Kuva: Essi Tarvainen, Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museon museorakennus Ruusupuistossa sulkee peruskorjauksen vuoksi ovensa 1.1.2017 alkaen. Peruskorjattu museorakennus uusine näyttelyineen avautuu yleisölle uudelleen vuonna 2019.

Tämän myötä myös Jyväskylän ja Keski-Suomen historiasta kertoville perusnäyttelyille jätetään jäähyväiset joulukuun aikana. Mitä näyttelyiden tutuista aarteista haluaisit vielä nähdä ja kokea? Hirvi ja vene, vai ne ihanat eri aikakausien kodit ja visiitti Kuukkasen kyläkaupassa? Tartu tilaisuuteen nyt, tammikuussa on jo myöhäistä.

Vuosina 1994 ja 1996 valmistuneet perusnäyttelyt ovat avoinna viimeistä viikonloppuaan pe-la 30.-31.12.2016. Näyttelyihin on tuolloin vapaa pääsy. Museoon pääsee ilmaiseksi myös joka perjantai sekä muina aikoina keskisuomalaisella kirjastokortilla sekä Museokortilla (norm. pääsymaksu 6/3 €). Keski-Suomen museo on avoinna ti-pe, klo 11-18, lukuun ottamatta joulunpyhiä. Poikkeavat aukioloajat löytyvät linkistä.

Jyväskylä – kaupunkiko sekin on?

Kaupungin historiasta hauskasti kertovaan Jyväskylä - kaupunkiko sekin on? –perusnäyttely kuvaa Jyväskylän kaupungin vaiheita 1830-luvulta meidän päiviimme.

Jyväskylästä, pienestä kappelikirkonkylästä tuli kaupunki vuonna 1837. Uuteen kaupunkiin harvaanasutun maaseudun keskelle muutti asumaan ja tekemään työtään joukko nuoria kaupunkilaisia: kauppiaita, käsityöläisiä ja heidän palvelijoitaan. Näyttelyssä selviää, miten "konstniekkojen ja höökareiden" pikkukaupungista kehittyi umpisuomalainen koulukaupunki, "puutavarakaupan Klondyke", rantakaupunki, sekä teollisuuden kasvattama kaikenlaisen opetuksen kaupunki.

Keski-Suomi – maakuntako sekin on?

Keski-Suomi -näyttelyn esineet, kuvat, sisustukset, pienoismallit ja tekstit kertovat esihistorian ajasta alkaen eri aikoina Keski-Suomen alueella eläneiden ihmisten vuorovaikutuksesta ympäristönsä kanssa. Näyttely luo taustaa, antaa vihjeitä ja tietoa siitä millaisista asioista ja ilmiöistä nykyinen, monimuotoinen maakunta ja keskisuomalaisuus ovat vuosituhansien kuluessa rakentuneet.

Lisätietoja:

Keski-Suomen museo / Info
puh. (014) 266 4346
ksmuseo.info(a)jkl.fi

8.12.2016Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje