Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kansalaisopiston joulukuuta värittävät mm. Joulusoittajaiset, Minun Jyväskyläni ja italialainen komediaelokuva

Jyväskylän kansalaisopiston joulukuuta värittävät mm. Joulusoittajaiset, Minun Jyväskyläni ja italialainen komediaelokuva

Kuluva vuosi vetelee viimeisiään, mutta Jyväskylän kansalaisopiston tapahtumat eivät suinkaan! Vielä ennätät osallistua Minun Jyväskyläni -yleisöluennolle 13.12., jolloin Schaumannin linnaa peruskorjaava arkkitehti Jukka Tikkanen kertoo mm. linnan tämän hetkisestä tilanteesta. Jos olet yhä jouluista tunnelmaa vailla, suuntaa perjantaina 16.12. Vaajakosken kirkkoon, jossa musiikkikoulumme nuoret musikantit esiintyvät Joulusoittajaisissa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kevään 2017 yleisöluennot ovat jo verkkosivuillamme. Käy kurkistamassa ja merkkaa kiinnostavimmat kalenteriisi!

Seuraa kansalaisopiston tapahtumia:
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto ja www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto

Historia ja kulttuuriperintö

Kylä tutuksi
Luentosarjassa pohditaan Jyväskylän kaupungin ja seudun menneisyyttä ja tulevaisuutta eri näkökulmista. Luennot avaa Jyväskylä Seuran puheenjohtaja Mirja Knuuttila.

Minun Jyväskyläni
13.12. ti 18.00–19.30
Keski-Suomen museo / auditorio (Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä)
Jukka Tikkanen, arkkitehti

Jukka Tikkanen kertoo suunnittelemistaan rakennuksista Jyväskylässä ja muuallakin maailmassa. Tikkanen peruskorjaa paraikaa Schaumannin linnaa ja saamme kuulla myös linnan tämän hetkisestä tilanteesta.

Lisätiedot: Mirja Knuuttila, puheenjohtaja, Jyväskylä Seura ry, p. 040 723 7363
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylä Seura ry, Keski-Suomen museo

Kieli ja kulttuuri

Luentosarja italialaisesta elokuvasta - il cinema italiano
Italialaisen elokuvataiteen merkittäviä vaiheita olivat neorealismi, vaaleapunainen neorealismi, Luchino Viscontin, Michelangelo Antonionin ja Federico Fellinin 50-luvun ensimmäiset mestariteokset sekä 50-luvun komediaelokuvat. Luentosarjassa tutustumme näiden aikakausien ja tyylisuuntausten tärkeimpiin elokuvateoksiin, ohjaajiin ja näyttelijöihin. Luennot ovat suomenkielisiä, PowerPoint-esitykset ja muu materiaali ovat italian kielellä, mutta niiden sisältö selostetaan suomeksi, joten kurssi sopii kaikille elokuvista, italian kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille.

Komediaelokuvat - La commedia all’italiana (1958–1977)
13.12. ti 18.30–20.00
Jyväskylän pääkirjasto-kansalaisopistotalo, luentosali 1 (Vapaudenkatu 39–41)
Huom! Luento- ja elokuvamaksu 5 € kerätään ovella.

Italialaisen yhteiskunnan muutosta sen taloudellisen nousukauden aikana kuvattiin koomisesti ja kyynisesti. Elokuvissa loistivat muun muassa Totò, Alberto Sordi, Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman ja Vittorio de Sica.

Lisätietoja: Marja Peltonen, p. 014 266 4087, marja.peltonen[at]jkl.fi

Ikäihmisen palvelupäivä Luhangassa
Luhangan vanhainkoti (Hakulintie 3)
ti 13.12. klo 12.00–15.00

Viihdymme yhdessä ajankohtaisten aiheiden äärellä. Tällä kerralla kuunnellaan ja lauletaan jouluista musiikkia. Ei ennakkoilmoittautumista eikä kurssimaksua. Lounaan hinta on 9,20 €. Kevään 2017 kokoontumiset ilmoitetaan kansalaisopiston kevätesitteessä.

Ikäihmisen palvelupäivä Korpilahdella
Korpilahden seurakuntatalo (Kirkonmäentie 1–3)
ke 14.12. klo 10.00–13.00

Viihdymme yhdessä ajankohtaisten aiheiden äärellä. Lopuksi nautimme omakustanteisen lounaan. Ei ennakkoilmoittautumista eikä kurssimaksua. Kevään 2017 kokoontumiset ilmoitetaan kansalaisopiston kevätesitteessä.

Lisätiedot: Sini Louhivuori, p. 014 266 4087, sini.louhivuori[at]jkl.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän kulttuuripalvelut, Jyväskylän seurakunta, Luhangan kappeliseurakunta, Luhangan kunta

Musiikkikoulun Joulusoittajaiset
16.12. pe klo 17.30
Vaajakosken kirkko (Kirkkotie 11)
Tule nauttimaan joulun tunnelmasta! Joulusoittajaisissa kuullaan jouluisia säveliä nuorten musiikinharrastajien esittämänä. Konserttiin on vapaa pääsy. Kesto noin tunti.

Kehitysvammaisten viikon taidenäyttely
29.11.–10.12.2016
ma–pe 9–20, la 10–16
Aulagalleria, Jyväskylän pääkirjasto-kansalaisopistotalo (Vapaudenkatu 39–41)

Esillä on monipuolisesti kehitysvammaisten itse tekemää taidetta. Vitriinin lisäksi näyttely jatkuu myös aulatilassa. Vapaa pääsy!

Näyttelytiedustelut: Minna Lahdenperä, kuvataiteen opettaja, p. 014 266 4085

2.12.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje