Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Asukastilaisuus Keljonkankaan ja Säynätsalon varhaiskasvatus-, perusopetus-, nuoriso- ja kirjastopalvelujen ja -tilojen tulevaisuudesta 8.12. klo 18

Asukastilaisuus Keljonkankaan ja Säynätsalon varhaiskasvatus-, perusopetus-, nuoriso- ja kirjastopalvelujen ja -tilojen tulevaisuudesta 8.12. klo 18

Keljonkankaan koulun juhlasalissa (Aapistie 2) järjestetään torstaina 8.12. klo 18-20 asukastilaisuus Keljonkankaan ja Säynätsalon alueen varhaiskasvatus -, perusopetus-, nuoriso- ja kirjastopalvelujen tulevaisuudesta. Kutsu tilaisuuteen on lähetetty alkuviikosta koulujen ja päiväkotien kautta huoltajille, mutta tilaisuus on kaikille avoin asukastilaisuus. Tilaisuuteen saapuvia muistutetaan siitä, että koulun pihassa ei ole parkkipaikkoja. Autot tulee jättää kadunvarsipysäköintiin tai läheisen Keljonkankaan päiväkodin pihaan.

Keljonkangas-Säynätsalo alue on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti ja alueen väestömäärä ja ikärakenne on muuttunut merkittävästi. Samaan aikaan perusopetuksen vuonna 2014 tehdyn kouluverkkoselvityksen mukaan kaupungissa tulee vuosikymmenen loppua lähestyttäessä tarve uusille yläkoulutiloille. Keljonkangas on näillä perustein nostettu uuden yhtenäiskoulun ensisijaiseksi paikkavaihtoehdoksi. Paikaksi on kaavailtu Keljonkankaalla sijaitsevaa kolmiokorttelia Eteläväylän ja Sohlberginkadun kulmauksessa. Tilatarkastelussa on huomioitu myös alueen varhaiskasvatus-, nuoriso- ja kirjastopalvelut.

Jos suunnittelu alkaisi ensi vuonna ja rakentamaan päästäisiin vuonna 2018/2019, Keljonkankaalla voisi olla uusi noin 600 oppilaan 5-9 –luokkien yhtenäiskoulu sekä tilat nuoriso- ja kirjastopalveluille vuonna 2020. Uudella koululla olisi vaikutuksia sekä Keljonkankaan että Säynätsalon alueen oppilasvirtoihin, nykyisiin päiväkoti- ja koulutiloihin sekä suunnitellun Eteläportin (Kauramäen) päiväkoti-koulun investoinnin ajankohtaan. Vaikutus ulottuisi myös Kilpisen yhtenäiskoulun oppilasvirtaan ja sitä kautta kenties edelleen laajemmin oppilasvirtoihin lähempänä keskustan alueen kouluja.

Asukasillassa kerrotaan lähtökohdista ja keskustellaan vaikutuksista

8.12. klo 18-20 Keljonkankaan koululla järjestettävässä asukasillassa keskustellaan suunnitellun hankkeen lähtökohdista ja vaikutuksista Keljonkankaan ja Säynätsalon palveluihin. Uusia kouluja ei esitetä rakennettavaksi Jyväskylässä joka vuosi. Hanketta valmistelevat tahot haluavat kertoa millaista pohjatietoa on kerätty, millaisia vaikutuksia uudella koululla on ajateltu olevan sekä kuulla vastavuoroisesti mitä ajatuksia kaavailut herättävät Keljonkankaan ja Säynätsalon alueen asukkaissa. Tilaisuudessa ovat mukana varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, nuorisopalvelujen, kirjastopalvelujen sekä Tilapalvelun ja kaavoituksen edustajat. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo.

Tilaisuuden yhteydessä valmistelun tueksi avataan verkkokeskustelu osoitteessa www.otakantaa.fi. Palvelussa voi jättää asiaan liittyvää palautetta ja kysymyksiä 31.12.2016 saakka. Asukasillan esittelymateriaali on 7.12.alkaen tutustuttavissa verkossa osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/palveluverkko.

Päätös etenemisestä tehdään tammikuussa

Asiaa on esitelty sivistyslautakunnan iltakoulussa 12.10. ja Tilapalvelun johtokunnassa 22.11. Nyt on vuorossa asukastilaisuus ja verkkokeskustelu. Kaupungin ensi vuoden talousarviossa on olemassa varaus hankkeen suunnittelun käynnistämiseksi. Sivistyslautakunta käsittelee Keljonkankaan yhtenäiskouluhankesuunnittelun käynnistymistä kokouksessaan 25.1.2017.

Lisätietoja:
Eino Leisimo, sivistyksen toimialajohtaja p. 014 2664033
Tuija Rasinen, perusopetuksen palvelujohtaja, p. 014 266 4984 (5.12. alkaen)
Hannamaija Väkiparta, varhaiskasvatuksen palvelujohtaja, p. 014 266 3109

2.12.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje