Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Toimeentulotuen hakeminen Kelasta alkoi – vältä ruuhka ja hae tammikuun 2017 tuet nyt

Toimeentulotuen hakeminen Kelasta alkoi – vältä ruuhka ja hae tammikuun 2017 tuet nyt

Kuntien sosiaalitoimistojen sijasta toimeentulotukea haetaan jatkossa Kelasta. Tammikuun 2017 tukea voi hakea paperihakemuksella 1.12. alkaen.

Toimeentulotuen hakemuslomakkeita on saatavilla 1.12. lähtien Kelan toimistoista ja kuntien sosiaalitoimistoista. Hakemuslomakkeita voi myös tulostaa osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Lomakkeen voi palauttaa postitse tai tuoda lähimpään Kelan toimistoon tai muuhun palvelupisteeseen.

Koska toimeentulotuen asiakkaita on paljon, Kelan toimistoissa voi olla ruuhkaa vuodenvaihteessa. Tukea kannattaakin hakea heti joulukuun alussa.
– Pelkästään joulukuussa odotamme saavamme 150 000 hakemusta, hankepäällikkö Heli Kauhanen kertoo.

Toimeentulotuen siirto Kelan hoidettavaksi takaa eri puolilla Suomea asuville asiakkaille yhdenvertaisemman kohtelun. Myös asiointi helpottuu: 80 % toimeentulotuen asiakkaista on jo entuudestaan Kelan asiakkaita.

Palveluopastajat apuna toimistoissa

Kaikki Kelan palveluneuvojat on koulutettu toimeentulotuen tehtäviin. Joulu- ja tammikuussa toimistoissa asiakkaita auttavat palveluneuvojien lisäksi myös palveluopastajat, jotka tiedustelevat toimistoon tulijoilta asioinnin syytä. Tavoitteena on tarjota asiakkaalle hänelle sopivinta palvelua heti, kun hän astuu toimistoon.

Toimeentulotuen hakeminen tehostuu entisestään, kun verkkoasiointi avautuu 12. joulukuuta. Myös hakemuksen liitteet voi toimittaa verkossa. Liitteeksi riittää esimerkiksi selkeä kännykällä otettu kuva.
– Valtaosa toimeentulotuen asiakkaista on toimittanut perinteisen paperihakemuksen kunnan sosiaalitoimeen, sillä verkkoasiointia on ollut tarjolla harvassa kunnassa. Hakeminen helpottuukin verkkoasioinnin myötä huomattavasti, Kauhanen kertoo.

Kela maksaa ensimmäiset toimeentulotuet tammikuun alussa

Toimeentulotukihakemusten käsittely alkaa Kelassa 15.12.2016. Ensimmäinen maksupäivä on 2.1.2017. Kunnan sosiaalitoimisto voi harkintansa mukaan myöntää edelleen täydentävää ja ehkäisevää toimeentu-lotukea.
Toimeentulotuki on Suomessa asuvan tai oleskelevan henkilön tai perheen viimesijainen taloudellinen tuki, joka kattaa elämän perusmenoja. Tuki on tarkoitettu lyhytaikaiseksi. Sen tarkoitus on auttaa tilapäisten vaikeuksien yli, ehkäistä sellaisten syntymistä ja edistää itsenäistä selviytymistä.

Lisätietoja toimeentulotuesta:
www.kela.fi/toimeentulotuki ja kysykelasta.kela.fi
www.kela.fi/laskurit voit arvioida toimeentulotuen määrän
• palvelunumerosta 020 692 207 (12.12. alkaen)
• Kelan toimistoista ja muista palvelupisteistä www.kela.fi/toimistot

Lisätietoja medialle:
Hankepäällikkö Heli Kauhanen puh 020 634 3503
etunimi.sukunimi@kela.fi

Kelan tiedote: Julkaistu: 01.12.2016 klo 10:00 Kela

1.12.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje