Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 30.11.2016

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 30.11.2016

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi muun muassa ensi vuoden käyttösuunnitelman sekä sopimuksen, jolla korkeakoululiikunnan tarran lunastaneet pääsevät maksutta Monnarin kuntosalille. Lisäksi esitettiin liikuntapaikkarakentamisen valtionapukohteet ensi vuodelle, päätettiin pitää virkistyskalastusmaksut ennallaan ja annettiin lausunto Hippoksen asemakaavan muutosehdotuksesta.

Lautakunta hyväksyi kulttuuri- ja liikuntapalvelujen käyttösuunnitelman

Lautakunta hyväksyi kulttuuri- ja liikuntapalvelujen käyttösuunnitelman. Käyttösuunnitelma on talousarviota tarkempi yksikkökohtainen suunnitelma ensi vuoden toiminnasta ja taloudesta.

Käyttösuunnitelmassa on muun muassa kohdennettu talousarviossa päätetty 50 000 euron avustusleikkaus suurimmista kulttuuriavustuksista. Se kohdentuu - 8 % suuruisena neljään suureen avustussummaan. Alvar Aalto säätiön avustus pienenee 28 727 euroa, Jyväskylän kesän avustus 12 940 euroa, Suomen ilmavoimamuseon 4 990 euroa ja Keski-Suomen luontomuseon 3 343 euroa.

Talousarviossa ollut 80 000 euron lisätulotavoite kulttuuri- ja liikuntapalveluihin on jaettu käyttösuunnitelmassa budjetin koon mukaan liikuntapalveluihin, kansalaisopistolle, teatterille, orkesterille ja museoille. Ainoastaan kirjastolle ei ole osoitettu lisätulotavoitetta. Syynä muun muassa se, että kirjastopalveluista leikattiin aineistohankintaa 50 000 eurolla. Lisäksi valtion myöntämä avustus maakuntakirjastotoimintaan on pienentynyt 18 %.

Hyväksytty käyttösuunnitelma: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=3&docid=919217&version=1

Monnarin kuntosalille jatkossa maksutta Jyväskylän korkeakoululiikunnan tarralla

Lautakunta hyväksyi Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän liikuntapalvelujen välisen sopimuksen, jolla Jyväskylän korkeakoululiikunnan tarran hankkineet ja 7 euron panttirannekkeen lunastaneet opiskelijat ja henkilökunta pääsevät Monitoimitalon kuntosalille maksutta 1.1.2017 alkaen vuoden loppuun saakka. Jyväskylän yliopisto tarjoaa korkeakoululiikunnan palvelut Jyväskylän yliopiston (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön (HUMAK) opiskelijoille. Kaupungin kanssa tehdyn vuoden sopimuksen arvo on 40 000 euroa (alv 0%).

Liikuntapaikkarakentamisen valtionapua vuodelle 2017 esitetään haettavaksi Harjulle ja Tikkakoskelle

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki hakee liikuntapaikkarakentamisen valtionapua vuodelle 2017 Harjun urheilukentän suorituspaikkojen peruskorjaamiseen sekä Tikkakosken lähiliikuntapaikan 2. vaiheen ja Luonetjärven koulun piha-alueiden rakentamiseen.

Tulevien vuosien kohteiksi liikuntalautakunta haluaa tässä vaiheessa kirjattavan Jyskän tekonurmen peruskorjaamisen vuodelle 2018, seudullisen retkeily- ja latureitin (Kangaslampi) rakentamisen ja Huhtasuon tekonurmen hankkimisen vuodelle 2019 sekä Vääräjärven sillan rakentamisen vuodelle 2020. Lisäksi lautakunta esittää kaupunginhallitukselle opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitussuunnitelmaan lisättäväksi Harjun urheilukentän takakatsomon rakentamisen ja vanhan pääkatsomon jatkamisen vuosille 2019-2020.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta antoi Hippoksen kaavasta esityksen mukaisen lausunnon

Kulttuuri ja liikuntalautakunta antoi lausuntonsa Hippoksen asemakaavan muutosehdotuksesta kaupunkirakennelautakunnalle. Lausunto on esityksen mukainen.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta katsoo, että asuinkerrostalojen poistaminen suunnitellun monitoimiareenan päädystä on hyvä ratkaisu alueen identiteetin kannalta. Muutos vahvistaa Hipposta nimenomaan liikunnan ja vapaa-ajan keskuksena. On myös tärkeää, että Köyhälammen ympäristöä kehitetään puistomaisena kokonaisuutena ja kaikille kaupunkilaisille soveltuvana vapaa-ajan viettoalueena. Köyhälammen alueen ulkoiseen ilmeeseen (esim. valaistus) on syytä panostaa, jotta alue erottuu ja houkuttelee kaupunkilaisia alueelle.

Yksityisautoilua alueella järjestettäviin tapahtumiin tulee ohjata ja rajoittaa sillä, että pysäköintitilat ovat kompakteja ja helposti savutettavissa. Liikennejärjestelyissä keskeistä on se, että ne mahdollistavat nykyistä huomattavasti suuremman julkisen liikenteen käytön alueelle tultaessa. Vanhemmat tuovat jatkossakin lapsiaan alueelle harrastamaan, joten vilkkaalle jättöliikenteelle tulee järjestää selkeät erilliset ja väliaikaiset pysähtymis- ja noutopisteensä. Alueelle tulee jatkossa aiempaa enemmän harrastajia (esim. palloilujoukkueita) Jyväskylän ulkopuolelta bussikyydityksin. Näille busseille on osoitettava joko alueelta tai sen ulkopuolelta parkkipaikat.

Virkistyskalastuslupien hinnat pysyvät ennallaan

Lautakunta päätti pitää Tuomiojärven ja Köhniönjärven virkistyskalastuslupien hinnat ennallaan. Virkistyskalastuskausi alkaa jälleen toukokuussa.

Järvikohtainen vuorokausilupa maksaa alle 18-vuotiaalta 9,00 € ja aikuiselta 15,00 €. Kausilupa maksaa alle 18-vuotiailta 29,00 € ja aikuiselta 63,00 €. Kummallekin järvelle käyvä vuorokauden yleislupa maksaa alle 18-vuotiaalta 12 € ja aikuiselta 18 €, kausilupa (alle 18 v.) 57 € ja aikuiselta 86 €. Katiskamerkkejä myydään vain Tuomiojärvelle ja ne maksavat 8,00 €/kpl. Tuomiojärven ja Köhniönjärven virkistyskalastustoimenpiteistä vastaa kaupungin liikuntapalvelut, niihin kuuluu muun muassa vuosittaiset kirjolohi-istutukset. Lupia myy Jyväskylän kaupungin Liikuntainfo Monitoimitalon 2.kerroksessa osoitteessa Kuntoportti 3.

Janne Rummakko Keski-Suomen Urheiluharjoittelukeskussäätiön valtuuskuntaan

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta nimesi Keski-Suomen Urheiluharjoittelukeskussäätiön valtuuskuntaan Janne Rummakon 30.9.2017 saakka. Henkilökohtaiseksi varajäseneksi nimettiin Samuel Taylor.

Lautakunnan kokousajat keväällä 2017

Lautakunta päätti, että se kokoontuu keväällä 2017 kolmena keskiviikkoina 18.1., 22.3., ja 10.5. klo 17. Ennen varsinaista kokousta on tarvittaessa ajankohtaisille aiheille iltakouluvaraus klo 16 alkaen.

Kokouksen esityslista ja liitteet

Kokouksen esityslista ja liitteet ovat luettavissa osoitteessa: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=3449. Materiaali on PDF-tiedostomuodossa.

Hyväksytty pöytäkirja tulee yleisesti nähtäville torstaina 8.12.2016 Jyväskylän kaupungin kirjaamoon, Vapaudenkatu 32 ja internetiin: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106
- kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001

30.11.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje