Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keskitetty ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola aloittaa tammikuussa Tapionkadulla Jyväskylässä

Keskitetty ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola aloittaa tammikuussa Tapionkadulla Jyväskylässä

Tammikuun 10. päivästä lähtien jyväskyläläiset saavat raskauden ehkäisy-, perhesuunnittelu- ja seksuaaliterveysasioiden palvelut pääosin keskitetystä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta Tapionkadun neuvolasta. JYTE:n alueella Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken, Uuraisten ja Hankasalmen asiakkaat asioivat edelleen omien alueiden neuvoloissaan myös ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa. Aiemmin ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolapalvelut on annettu pääosin alueiden äitiys- ja lastenneuvoloissa.

Keskitetyn perhesuunnitteluneuvolan palvelut ovat tarkoitettu alle 55-vuotialle ehkäisyä tarvitseville asiakkaille ja asiakkaille, joilla on ongelmia tulla raskaaksi sekä raskaudenkeskeytystä harkitseville.

Tavoitteena parempi palvelu

Perhesuunnittelu- ja ehkäisypalveluiden keskittämisen tavoitteena on tarjota asiakkaille nopeampaa, tasapuolisempaa, laadukkaampaa ja asiantuntevampaa palvelua.
– Nyt otamme esimerkiksi käyttöön takaisinsoittopalvelun, joka parantaa palvelua. Kahdella perhesuunnitteluneuvolan hoitajalla on myös lääkkeen määräämisoikeus, joka nopeuttaa ja tehostaa palvelua, kertoo osastonhoitaja Hannele Virenius.

Perhesuunnitteluneuvolasta saa raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua, mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta, sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoon ohjausta, lapsettomuuteen liittyvät alkututkimukset ja ohjausta sekä raskauden keskeytykseen liittyvät tutkimukset ja jatkohoitoa. Palveluista vastaavat terveydenhoitajat, lääkärit ja perushoitajat. Palvelun keskittämisen myötä henkilöstön määrä ei lisäänny, vaan henkilöstö siirtyy muista neuvoloista.

Kouluterveyden- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaiden palvelut

Kouluterveyshuollon nuoret asiakkaat saavat seksuaaliterveys- ja ehkäisyneuvontaa omalta kouluterveydenhoitajalta. Opiskeluterveydenhuollon asiakkaat asioivat opiskeluterveydenhuollossa, mutta kierukka-asiat ja ehkäisykapselin poistot hoidetaan keskitetyssä perhesuunnitteluneuvolassa.
– Nuori saa neuvontaa ja ohjausta sekä tarvittaessa aloituspillerit omalta kouluterveydenhoitajalta, mutta sen jälkeen hänet ohjataan perhesuunnitteluneuvolan asiakkaaksi, selvittää osastonhoitaja Hannele Virenius.

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTE
Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola
Tapionkatu 7, 2.kerros, Jyväskylä, sisäänkäynti Rajakadun puolen päätyovista
avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14
p. 014 266 2229

www.jyvaskyla.fi/terveys/neuvolat/perhesuunnittelu


Lisätietoja:
Osastonhoitaja Hannele Virenius, p. 014 266 2198
Palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 014 266 2001

29.11.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje