Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseossa viikolla 48 kuvataidekritiikkiä livenä, kuraattorien kierros ja taide-esitys vauvoille

Taidemuseossa viikolla 48 kuvataidekritiikkiä livenä, Graphica Creativan viimeinen kuraattorien kierros ja taide-esitys vauvoille

Kuvataiteen ystäville tarjoutuu harvinainen tilaisuus kuulla live-kritiikki Graphica Creativa -näyttelystä. Live-kritiikkitilaisuus järjestetään tiistaina 29.11. klo 16.30, jolloin taidekriitikko Heikki Kastemaa arvioi Graphica Creativan teoksia. Graphica Creativa 2016 -näyttelyn viimeinen kuraattorien kierros järjestetään perjantaina 2.12. ja sinne on vapaa pääsy. Myös avoin paja kokoontuu viimeistä kertaa ennen joulua. Taidemuseon tilojen pintakorjaustyön vuoksi avoin paja avaa ovensa seuraavan kerran maaliskuussa 2017. Avoimen pajan avaamisesta tiedotetaan erikseen keväällä.

Live-taidekritiikkitilaisuus tiistaina 29.11. klo 16.30

Taidekriitikko Heikki Kastemaa johdattelee yleisön grafiikan äärelle ja arvioi Graphica Creativa 2016 teoksia.
Tilaisuuden järjestää Taiteen edistämiskeskus ja se on jatkoa Polemiikkia taidekritiikistä -keskustelusarjaan. Vapaa pääsy.
Taiken sivuille: http://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/1112362

Avoin paja perjantaina 2.12. klo 14–17 Taikatilassa

Mukaan voivat tulla kaikki kuvan tekemisestä kiinnostuneet perheet, lapset ja isovanhemmat, koululaiset, opiskelijat – kuka tahansa.
Vertaisohjaaja innostaa kokeiluun ja värileikkeihin. Vapaa pääsy!
HUOM! Avoin paja avaa ovensa seuraavan kerran maaliskuussa 2017.

Kuraattorien kierros perjantaina 2.12. klo 16.30–17.30

Nykytaide kohtaa taidehistorian kuraattorien kierroksella perjantaina 18.11. klo 16.30–17.30.
Kuraattoriryhmän jäsenistä suunnittelija Seija Heinänen ja intendentti Jukka Partanen Jyväskylän taidemuseosta kertovat Graphica Creativa -näyttelyn taustoista, taiteilijoista ja teoksista.
Kansainvälisen grafiikkatriennaalin teemana on nykygrafiikka ja taidehistoria. Viiva nousee tärkeäksi tekijäksi. Se ei näy ainoastaan grafiikassa, vaan myös piirustuksissa ja kuvakudoksissa sekä teoksissa, jotka ovat graafisen kuvan, maalauksen ja kolmiulotteisen ilmaisun välimaastossa. Näyttelyyn on kutsuttu 13 nykytaiteilijaa Ranskasta, Yhdysvalloista, Belgiasta, Ruotsista, Puolasta ja Suomesta. Nykytaiteilijoiden teosten rinnalla esitellään vanhojen mestareiden, kuten Goyan, Dürerin ja Rembrandtin grafiikkaa sekä teoksia 1970–1990-luvuilta. Vapaa pääsy.

Pim Pam Pom – monitaiteinen esitys vauva- ja pikkulapsiperheille ja isovanhemmille lauantaina 3.12. klo 12–12.35

Teoksessa on tanssija, kuvataiteilija ja muusikko ovat esityksen ajan näyttämöllä luoden mielikuvaa pallo-teemasta visuaalisesti, äänellisesti ja liikkeellisesti.
Teoksessa yleisö on mukana äänimaailman tuottamisessa, liikkeessä ja materiaalin käsittelyssä yhdessä esiintyjien kanssa.
Käsikirjoitus, koreografia, musiikki ja visualisointi: Tätitrio
Teija Häyrynen (tanssi), Leena Pantsu (musiikki) ja Sonja Vectomov (kuvataide)
Esitys juhlistaa tätitrion 10-vuotista yhteistyötä esiintyvinä taiteilijoina.
Kesto: 35 min
Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy!

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

28.11.2016Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje