Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nyt saa sanoa! Jyväskylä tarvitsee muutaman minuutin aikaasi

Nyt saa sanoa! Jyväskylä tarvitsee muutaman minuutin aikaasi

Nyt saa sanoa! Mikä olisi sinun tapasi osallistua ja päästä vaikuttamaan sinun, lastesi tai vanhempiesi käyttämiin kaupungin palveluihin, oman asuinalueen oloihin, yritysten asemaan Jyväskylän kaupungissa, kaavoitukseen …? Arvioi toisten ideoita, tai keksi itse se kaikkein paras ajatus. Parhaiten pärjänneet ja toteuttamiskelpoiset ideat etenevät toteutukseen, lisäksi voit osallistua arvontaan, jossa palkintona pääsylippuja kaupungin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Ensimmäinen ideariihi on avoinna 11.12. saakka osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi.

Nouseeko ideasi kymmenen kärkeen?

Jyväskylän kaupungin uusi Innoduel-ideariihi on helppo ja nopea tapa vaikuttaa. Vertaile jo annettuja ideoita ja jätä omat ideasi mukaan kisaan. Tämä toimii myös matkapuhelimella, ja aikaa kuluu noin 5-10 minuuttia. Voit klikkailla juuri siellä missä ikinä idealamppusi välähtääkään, mutta varo, tähän voi jäädä koukkuun! Jos toisten ideoiden klikkailu ei riitä, voit jättää oman ideasi ja seurata heti, kuinka se menestyy kilpailuissa muiden kanssa. Jokaisella klikkauksella on merkitystä, kun ideat kilpailevat paremmuudesta reaaliaikaisesti.

Ensimmäisessä ideariihessä selvitetään miten kaupungin tulisi huomioida asukkaat suunnittelussa ja päätöksenteossa. Onko se esimerkiksi lisää keskustelua, aikaisempaa asioista kertomista, apua ja resursseja yhdessä tekemiseen vai jotain ihan muuta? Ideoita käytetään osallisuusohjelman päivityksessä ja parhaat konkreettiset ideat etenevät toteutukseen.

Parviäly päihittää virkamiehen viisauden

Verkossa ja mobiilisti toimiva Innoduel-ideariihi on työkalu ideoiden etsimiseen ja jalostamiseen. Kaupunki on ottanut palvelun käyttöön osallisuusohjelman mukaisena uutena osallistumisen ja vaikuttamisen keinona. Ideariihi on kaikkien kaupungin palvelujen käytössä ja ensi vuonna tullaan näkemään lisää ideariihiä. Helppokäyttöisyys jättää tilaa luovuudelle, koska juonesta saa kiinni parilla klikkauksella. Tarvitaan vain lukutaito ja oma mielipide.

Ideoiden kilpailuttamisessa on kyse joukko- tai parviälystä, sillä mitä useampi osallistuu sitä varmempaa dataa ideoiden paremmuudesta saadaan. Palvelussa on hyödynnetty pelillisiä ominaisuuksia. Ideoiden paremmuus perustuu jatkuvaan parivertailuun, kaksintaisteluun. Palvelussa näkee ”livenä” mitkä ideat ovat suosituimpia, mitä muut ovat asiasta ideoineet, kuinka oma idea pärjää ja kuinka ideat jalostuvat.

Odotamme, että onnistunut ideointi poikii jatkotyöstöön ja toteutukseen eteneviä ideoita kaikkien kaupunkilaisten hyödyksi.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
Jukka Laukkanen, erikoissuunnittelija p. 014 266 3070
Antti Laukkarinen, viestintäpäällikkö, p. 014 266 4011

http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi

28.11.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje