Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vuoden viimeinen Low Budget –paja ideoi huovasta 1.12. klo 16–19

Vuoden viimeinen Low Budget –paja ideoi huovasta 1.12. klo 16–19

Joulukuu on täynnä lämpöä ja joulunodotusta myös Low Budget –pajassa. Halusit sitten tehdä jotain kivaa itsellesi tai lahjaksi, onnistuu se helposti huovasta leikkaamalla, kirjomalla tai neulahuovuttamalla.

Neulahuovutus antaa paljon mahdollisuuksia tehdä joko tasaista pintaa tai kolmiulotteisia esineitä. Ja mikä parasta, jokainen huovutettu tuote on uniikki ja juuri sinun näköisesi. Vuoden viimeisessä pajassa voit neulahuovuttaa lahjaksi rintakorun, tehdä joulukortteja ja -koristeita tai vaikka leikata ja kirjoa lämpimät huopaiset kämmekkäät. Huopaa kirjomalla syntyy viimeistellyn näköinen tuote, jonka kehtaa lahjoittaa eteenpäinkin. Tai pitää itse!

Työpajaa vetää Terhi Brander, joka on aina ollut kiinnostunut perinteisistä käsityömetodeista, varsinkin keskiaikaisista menetelmistä. Terhiltä sujuu niin kehräys, huovutus kuin erilaisten nauhojen tekokin. Neulahuovutus on hänellä erityisen lähellä sydäntä, koska siinä saadaan pienellä vaivalla aikaiseksi mitä erikoisempia ilmeitä.

Pajaan osallistujat pääsevät myös maksutta tutustumaan myös Unelmien kuteita –näyttelyyn, ihailemaan nukketaiteilijoiden Juhlat kartanossa –näyttelyä sekä tutustumaan perinteiseen posliinimaalaukseen Sievästi siveltimellä –näyttelyssä.

Paikka: Suomen käsityön museon Avoin paja
Aika: torstai 1.12.2016 klo 16–19
Hinta: 3 euroa /tuote

Työpajat ovat osa Nuoret museoon –hanketta, jonka tarkoituksena on auttaa näkemään museo aktiivisena vierailukohteena, jolla on tarjottavanaan muutakin kuin näyttelyitä sekä aktivoida nuoria ja nuoria aikuisia järjestämään omia tapahtumiaan museoissa. Projektin tiimoilta järjestetään säännöllisesti Late Nights –tapahtumia sekä Low budget –työpajoja vaihtuvilla teemoilla.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

25.11.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje