Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Joulun tunnelmaa ja suomalaista osaamista Käsityöläisten joulutorilla 10.–11.12.

Joulun tunnelmaa ja suomalaista osaamista Käsityöläisten joulutorilla 10.–11.12.

Joka vuosi niin käsityöläiset kuin käsityön ihailijatkin odottavat kovasti Käsityöläisten joulutoria. Tänä vuonna paikalle saapuu 26 ammattikäsityöläistä ympäri maata tarjoamaan laadukasta suomalaista osaamista alalta kuin alalta.

Käsityöläisten joulutorilta pääsee lahjaostoksiaan tekemään 10.–11.12. klo 11–18. Joulutorin käsityöläisiksi valitaan vuosittain niin vanhoja tuttuja kuin uusia tulijoitakin kaikilta käsityön aloilta. Tänäkin vuonna taitajilta löytyy muun muassa tekstiilejä niin puettavaksi, keittiöön kuin saunaankin, koruja eri materiaaleista, villa- ja neuletuotteita, puuta ja terästä kattaukseen ja sisustukseen, keramiikkaa, emalia, käsisidottuja kirjoja, kortteja ja printtejä, käsinukkeja ja pienkalusteita. Valikoimassa pyritään huomioimaan asiakkaat ja tarpeet vauvasta vaariin, tarhaikäisestä teiniin.

Tutustu lähemmin käsityöläisiin ja Käsityöläisten joulutoriin Suomen käsityön museon verkkosivuilla:
http://www.craftmuseum.fi/tiedotteet/16_joulutori_myyjat.htm

Joulutorin tarjontaan on perinteisesti kuulunut myös musiikki. Sekä lauantaina että sunnuntaina klo 16.30 korville nautintoa tarjoaa Käsikello-orkesteri Clarabella. Suomessa toimii viisi käsikello-orkesteria, joista jyväskyläläinen Clarabella on perustettu aikuisista harrastajista vuonna 2008. Käsikello-perinne on syntyjään 1600-luvun lopulta Englannista kirkon parista. Nykyään soittoperinne on levinnyt ympäri Eurooppaa ja on suosituinta Yhdysvalloissa ja Japanissa.
http://www.kasikellot.com/clarabella.php

Tapahtuma on osa Joulukylä Jyväskylä-kokonaisuutta. Koko joulunajan tapahtumatarjonta osoitteessa http://visitjyvaskyla.fi

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

23.11.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje