Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kirkkopuiston joulukuusen valot syttyvät marraskuun viimeisenä sunnuntaina

Kirkkopuiston joulukuusen valot syttyvät marraskuun viimeisenä sunnuntaina

Jyväskylän virallinen joulukuusi Kirkkopuistossa pystytetään torstaina 24.11. ja sen valot syttyvät sunnuntaina 27.11. Joulukadun avajaisten yhteydessä.

Tämän joulun kuusi on syntyisin Tikkakosken Tikkamannilasta, kaupungin omasta lähimetsästä. Kuusi siirtyy Kirkkopuistoon erikoiskuljetuksena rekka-autokyydillä ja siirtotöihin tarvitaan nosturi Peräkärrypeleillä ei tämän mittaluokan joulukuusia kuljetella, sillä rungolla on pituutta arviolta 25 metriä ja painoakin useita satoja kiloja. Strategiset mitat selviävät tarkemmin vasta, kun kuusi on sovitettu sijoituspaikkaansa kaupungintalon edessä olevalle Paraatiaukiolle.

Pystytystä seuraa valaisinten asennus: Kuusi saa koristeekseen 200 metriä ledivalonauhaa ja 300 kullanväristä koristepalloa. Sään toivotaan suosivan kuusen pystytystöitä ja ainakaan kovia, työtä haittaavia myrskyjä ei sääennusteissa ole povattu.

Jyväskylän kaupunki haluaa kiittää kaupunkilaisia, jotka ovat vuoden varrella ottaneet yhteyttä ja tarjonneet omia pihakuusiaan joulukuuseksi. Vaikka tällä kertaa kuusenhakureissu tehtiin kaupungin omaan metsään, yksityispihojenkin kuusille on joinakin vuosina ollut käyttöä ja ne ovat päässeet arvopaikalle paistattelemaan.

Erillisen joulukuusen kuljettaminen ja pystyttäminen täynnä puita olevaan puistoon kummastuttaa toisinaan asukkaita. Joulukuusena on tavattu käyttää muualla kasvanutta kuusta, koska puistossa kasvavia, arvokkaita puita ei haluta tärvellä. Valaisinroikkien ripustaminen aiheuttaa elävälle puulle aina kolhuja. Ripustamisen lisäksi jouluvalot vaativat vuosittain huoltotoimia, mikä harvoin onnistuu paikan päällä ja ilman valaisinten alas ottamista. Siksi kuusenvalojen jättäminen kesäajaksi paikalleen ei ole toimiva ratkaisu.

Lisätiedot:
– Joulukuusen pystytys: kaupunginpuutarhuri Vesa Lehtinen, p. 014 266 5146, vesa.lehtinen[at]jkl.fi
– Joulukuusen valot: koordinaattori Jani Ruotsalainen, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi

18.11.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje