Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vaput ja vapaavirkkaajatar Johanna Seppä Suomen käsityön museossa joulunavausperjantaina 25.11.

Vaput ja vapaavirkkaajatar Johanna Seppä Suomen käsityön museossa joulunavausperjantaina 25.11.

Vapaavirkkauksen värikylläisyyttä. Kuva: Raija Manninen
Vapaavirkkauksen värikylläisyyttä. Kuva: Raija Manninen
Suomen käsityön museo osallistuu tänäkin vuonna Jyväskylän Joulunavaukseen perjantaina 25.11. Museoon on vapaa pääsy koko joulunavausviikonlopun ajan.

Perjantaina 25.11. museo täyttyy Naiskuoro Vappujen laulavasta käsityökahvilasta ja vapaasta virkkauksesta, kun Jokkemaa-blogia pitävä vapaavirkkaajatar Johanna Seppä kertoo miten hän meni lankaan. Päivä tarjoilee höyryävää glögiä, maukkaita leivonnaisia, joululauluja ja askartelua klo 13.30 alkaen. Vaput laulavat ja laulattavat joululauluja ja kiinnostuneet voivat ostaa Vappujen levynkin mukaansa. Askartelupajassa näperrellään materiaalimaksun hinnalla vappujen ohjaamina.

Vaput on Suomen vanhin yhtä toimiva suomenkielinen kuoro. Tänä vuonna kuorossa on ollut ennätyksellinen määrä laulajia, mikä on tietenkin sopivaa yli 105-vuotiaalle kuorolle. Vaput tunnetaan erityisesti jyväskyläläisen ja keskisuomalaisen kuoromusiikin esittämisestä.
http://www.vaput.com/

Päätyönään arkeologisilla kaivauksilla piirtäjänä työskentelevä vapaavirkkaajatar Johanna Seppä oppi jo kotona, että asioita voi nikkaroida itsekin. Seppä itse oli kiinnostunut enemmän seipäänkärjistä kuin pitsikäsineistä. Hän kuvailee itseään huonoksi ohjeiden seuraajaksi ja kokee ”tavishommat” pitkästyttäviksi - hän haluaa seurata langankin kanssa omaa polkuaan. Seppä pohtii aina jotain tarvitessaan, että voisiko sen tehdä itse ja myöhemmin, inspiraation iskiessä luo vapaavirkkaus-tekniikalla mitä upeimpia tuotoksia. Vaikka hän ei pitsikäsineistä innostukaan, vapaavirkkaa hän mielellään käsikorut, jotka menevät käsineistä. http://jokkemaa.blogspot.fi/

Museossa säännöllisesti kokoontuva Sukkapiiri on paikalla jälleen klo 12–15. Hyväntekeväisyyteen sukkia kutova ja myyvä Sukkapiiri kokoontuu museon avoimessa pajassa. Avoin paja on suljettu muilta askartelijoilta perjantaina klo 15 saakka.

klo 13.30–16.00 jouluista askartelua luentosalissa
klo 14, 15 ja 17 Naiskuoro Vaput esiintyvät tasatunnein
klo 14.30, 15.30 ja 17.30 Vaput laulattavat yleisöä
klo 16–17 Vapaavirkkaajatar Johanna Seppä esiintyy

Museokaupassa on joulunavausviikonlopun ajan tarjouksessa suomalaisen lakritsivalmistajan Liq-premiumlakut -10%.

Tapahtuma on osa Joulukylä Jyväskylä-kokonaisuutta. Koko joulunajan tapahtumatarjonta osoitteessa http://visitjyvaskyla.fi

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

16.11.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje