Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonia myöntää kunniakapellimestarin arvon Moshe Atzmonille

Jyväskylä Sinfonia myöntää kunniakapellimestarin arvon Moshe Atzmonille


Jyväskylä Sinfonia nimittää päävierailijansa, israelilaisen Moshe Atzmonin orkesterin ensimmäiseksi kunniakapellimestariksi. Nimitysjuhlallisuudet tapahtuvat huomenna 16.11. Jyväskylän teatteritalolla Maestron perintö -konsertissa, joka on samalla Atzmonin jäähyväiskonsertti Jyväskylässä. Ensimmäisen kerran Moshe Atzmon johti Jyväskylä Sinfoniaa vuonna 2004 ja on sen jälkeen vieraillut johtamassa orkesteria yli kymmenen kertaa. 85-vuotias Atzmon päättää koko uransa tänä syksynä; Jyväskylän konsertin jälkeen hän johtaa vielä joulukuussa konsertit Japanissa.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme nimittää juuri Moshen orkesterimme ensimmäiseksi kunniakapellimestariksi. Hänen vuosikymmenten mittainen kansainvälinen ura on huikea ja olemme kiitollisia yhteistyöstä hänen kanssaan, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

Budapestissa vuonna 1931 syntynyt unkarinjuutalainen Atzmon on toiminut muun muassa Sydneyn, Hampurin radion, Aalborgin ja Tokion Metropolitan-sinfoniaorkestereiden sekä Baselin orkesteriyhdistyksen pääkapellimestarina. Uransa aikana hän on johtanut maailman tasokkaimpia orkestereita, mukaan lukien Berliinin ja Wienin filharmonikot sekä Lontoon suuret orkesterit. Suomessa Atzmon vieraili ensimmäisen kerran vuonna 1967 johtamassa Helsingin kaupunginorkesteria ja on sen jälkeen johtanut lähes kaikkia suomalaisorkestereita, käyden täällä parhaimmillaan useita kertoja vuodessa.

15.11.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje