Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Karmo Menden yleisöluento Inspiroiva matka illuusioon Suomen käsityön museossa 23.11.2016

Karmo Menden yleisöluento Inspiroiva matka illuusioon Suomen käsityön museossa 23.11.2016

Unelmien kuteita -näyttelyyn liittyvässä, kaikille avoimessa yleisöluennossa, lavastaja ja pukusuunnittelija Karmo Mende kertoo inspiroivasta matkasta kohti ensi-iltaa. Luento pidetään Suomen käsityön museon luentosalissa keskiviikkona 23.11. klo 17.30–19.00.

Viron taideakatemiasta valmistunut ja parhaillaan Jyväskylän kaupunginteatterissa lavastajana työskentelevä Karmo Mende on luonut uransa niin teatteri-, ooppera- kuin TV-tuotannoissa. Lavastuksessa on Menden mukaan kyse illuusion luomisesta, jolloin materiaalit ja tekniikat on keksittävä aina uudelleen. TV-tuotannoissa lavastuksessa vaaditaan nopeitakin päätöksiä, kun taas teatteri- ja oopperalavalla yksityiskohtien hiomiseen on varattu enemmän aikaa.

Karmo Mende on valmistunut Viron Taideakatemiasta Lavastustaide-osastolta. Mende on työskennellyt aiemmin Viron Televisiossa muun muassa päälavastajana vuosina 1997–1999. Suomessa Mende on työskennellyt useissa teattereissa, kuten Seinäjoen, Helsingin ja Vaasan kaupunginteattereissa ja Suomen kansallisteatterissa sekä Jyväskylän oopperassa. Virossa hän työskenteli kaupallisilla TV3- ja Kanal 2 –kanavilla sekä Viron yleisradion ETV:n päälavastajana.

Luennon jälkeen on tilaisuus päästä upottamaan omat sormensa puvustuksen maailmaan. Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan tekstiiliartesaaniopiskelijoiden pitämä työpaja alkaa heti luennon jälkeen klo 19.15–20.30. Työpajassa valmistetaan metallimaisia koruja tekstiileistä. Ohjaajina pajassa opiskelijat Elina Aalto, Heidi Kähärä ja Tanja Lusua. Työpajaan mahtuu kaksitoista ensimmäistä. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori , p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

15.11.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje