Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisiä kävi Kyllössä rokotettavana yli 6000 lauantaina

Jyväskyläläisiä kävi Kyllössä rokotettavana yli 6000 lauantaina

Yli 6000 jyväskyläläistä sai influenssarokotuksen lauantaina ensimmäisenä influenssaroko-tuspäivänä Kyllössä. Aikuisia oli 5278 ja lapsia 859. Lisäksi annettiin jonkun verran pneumokokki- ja tetanusrokotteita.

Pahimmat ruuhkat olivat heti aamusta, kun ihmiset olivat tulleet jonottamaan ovien taakse jo hyvissä ajoin ennen kello kahdeksaa. Lisäksi ruuhkaa oli myös puoliltapäivin ja illalla, mutta ne saatiin purettua hyvin.

–Saimme asiakkailta positiivista palautetta hyvistä järjestelyistä. Jonotusaika rokotukseen oli yleensä lyhyt ja useimmiten asiakkaat ohjattiin suoraan vapaaseen huoneeseen. Parkkialu-eella oli ajoittain ruuhkaa, mutta liikenteenohjaus sujui hyvin, sanoo osastonhoitaja Tuula Jaakkola Jyväskylän yhteistoiminta-alueen JYTEn terveyskeskuksesta.

Rokotukseen tulijat ilahtuivat siitä, että samalla katsottiin muiden rokotusten, kuten jäykkäkouristus- eli tetanusrokotteen, voimassaolo.

–Pystymme antamaan laajemmin jäykkäkouristusrokotteen, mutta muita rokotteita ei ole riit-tävästi yleisenä päivänä laajoille joukoille. Esimerkiksi matkailijan rokotukset katsotaan aina erikseen, koska ne vaativat usein taustojen selvittelyä, johon ei ole rokotuspäivänä aikaa, sanoo Jaakkola.

Hyvinvointitapahtuma TERVE oli myös menestys: moni tutustui tapahtumaan rokotuksen saatuaan.

Seuraava yleinen influenssarokotuspäivä on Kyllössä lauantaina 26. marraskuuta aikuisille kello 8-17.30 ja lapsille neuvolassa kello 9-15. Rokotteita riittää kaikille, joten ennen kahdeksaa ei tarvitse mennä jonottamaan.

Riskiryhmät ja heidän läheisensä voivat valita rokotuspäivän

Riskiryhmään kuuluvat ja heidän läheisensä voivat tulla mihin tahansa Kyllön rokotuspäivään.
Rokotuksen saavat ilmaiseksi riskiryhmät, joita ovat

  • Sosiaali- ja terveyshuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden kanssa asuvat tai muuten säännöllisesti tekemisissä olevat
  • Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

Muut kuntalaiset voivat halutessaan hankkia rokotteen itse lääkärin antamalla reseptillä apteekista. Työterveyspalvelujen piirissä olevat saavat rokotteen omalta työterveyshoitajalta varaamalla ajan normaalina vastaanottoaikana. Mikäli työterveyspalvelut eivät ole käytettävissä tai työterveydessä ei rokoteta, pitää apteekista noudetun rokotteen kanssa saapua yleisiin rokotuspäiviin.

Esteitä rokottamiselle ovat kuumeinen infektio ja voimakas kananmuna-allergia.
Rokotukseen on otettava mukaan Kela-kortti ja neuvolassa asioidessa myös neuvolakortti. Vaatetuksen on hyvä olla sellainen, että ylävartalon saa riisuttua helposti.

Lisätietoja: osastonhoitaja Tuula Jaakkola, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus, p. 014 2671 958

14.11.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje