Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perheet arvioivat Jyväskylän varhaiskasvatusta 27.11. mennessä

Perheet arvioivat Jyväskylän varhaiskasvatusta 27.11. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen asiakaskysely toteutetaan ajalla 14.–27.11. Lasten vanhemmat arvioivat päiväkotien, perhepäivähoidon ja kerhojen toimintaa viimeisen puolen vuoden ajalta. Kysely toteutetaan sekä kunnallisen että yksityisen varhaiskasvatuksen asiakkaille. Vanhemmat ovat saaneet vastauslinkin Daisy-viestinä tai sähköpostilla. Linkki löytyy myös varhaiskasvatuksen nettisivulta www.jyvaskyla.fi/paivahoito/ajankohtaista.

Arvioinnin kohteena subjektiivisen hoito-oikeuden toteutuminen ja uusi hoitoaikaperusteinen maksujärjestelmä

Jyväskylässä sivistyslautakunta linjasi helmikuussa 2016, että lapset, joilla ei ole oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, saavat varhaiskasvatusta vähintään 4-6 tuntia päivässä tai 84 – 126 tuntia kuukaudessa. Perheillä on ollut mahdollisuus valita hoitotunnit joko osa-aikaisesti tai osaviikkoisesti. Varhaiskasvatuspalvelut kuitenkin määrittelee aina, miten lapsen tarvitsemat hoitotunnit sijoittuvat viikonpäivien sisään.

Vanhemmat arvioivat, ovatko saaneet riittävästi tietoa hoito-oikeuden muutoksesta, kuinka ovat kokeneet hoitopäivien valinnan sujuneen käytännössä ja millainen vaikutus hoito-oikeuden rajaamisella on ollut perheen arkeen. Kysely kartoittaa myös, kuinka elokuussa käyttöön otettu viisiportainen hoitoaika ja –maksujärjestelmä on asiakasperheissä otettu käyttöön ja kuinka sujuvaa hoitotuntien ilmoittaminen ja seuranta on ollut.

Lisäksi perheillä on mahdollisuus arvioida ja antaa palautetta oman lapsen varhaiskasvatuspaikan toiminnasta, miten osallisuus toteutuu, kuinka hyvin varhaiskasvatuspalvelut ovat saavutettavissa sekä mitkä ovat olleet hoitopaikkaan hakiessa tärkeimmät kriteerit.

Tulokset joulukuussa

Kaksi kertaa toimintavuoden aikana toteuttava asiakaskysely on päivähoitolapsen vanhemmille mahdollisuus osallistua varhaiskasvatuksen kehittämistyöhön. Asiakaskyselyllä saadaan yleiskuva Jyväskylän varhaiskasvatuksen toiminnasta kotien näkökulmasta. Samanaikaisesti toteutetaan samoista asioista kysely yksityisille palveluntuottajille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Tulokset raportoidaan sivistyslautakunnalle joulukuussa ja niitä käydään läpi myös päiväkodeissa vanhempien kanssa.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatus, p. 014 266 3269

14.11.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje