Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kulttuuriluotsien Kulttuurisäteitä–tunnustus taiteilija Hanna Veanderille

Jyväskylän kulttuuriluotsien Kulttuurisäteitä–tunnustus taiteilija Hanna Veanderille

Jyväskylän kulttuuriluotsien järjestyksessään kolmas Kulttuurisäteitä–tunnustus myönnettiin tänään 11.11. kuvataiteilija ja floristi Hanna Veanderille ikääntyneiden parissa toteutetusta Läsnäoloa lähiympäristöstä -yhteisöllisestä taideprojektista, jonka rahoitti Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen aluerahasto.

Veander työskenteli Green caren ja osallistavan taiteen keinoin syksyllä 2016 kolmessa eri hoivakodissa, joissa elävät kasvit ja kukat virittivät asukkaiden aistit ja muistot. Kukkakohtaamiset asukkaiden, henkilökunnan sekä omaisten kanssa virkistivät ja innostivat liikkumaan sekä katsomaan lähiympäristöä uudella tavalla.

Kulttuuriluotsit kannustavat ja kiittävät taiteen tekijöitä

Kulttuurisäteitä tunnustus tuo esiin tekijöitä ja taideprojekteja, joilla edistetään taiteen tasa-arvoista saatavuutta erityisryhmille, laitoksissa ja yhteisöissä asuville sekä heidän omaisilleen ja henkilökunnalle. Kulttuuriluotsit toimivat vapaaehtois- ja vertaisohjaajina, he avaavat väyliä vammaisten ja ikäihmisten omaehtoiseen kulttuuritoimintaan edistäen laitoshoidossa olevien kulttuuripalvelujen saavutettavuutta Jyväskylän seudulla. Kulttuuriluotsit rohkaisevat pienryhmiä ja kannustusta tarvitsevia henkilöitä lähtemään liikkeelle elämysten pariin saaden samalla itse virtaa omaan elämäänsä. Yhteisö uskoo vapaaehtoistyön voimaan ja yhdessä kokemisen iloon ja on tarvittaessa mukana myös kulttuuripalvelujen kehittämisessä. Kulttuuriluotsitoiminta täyttää marraskuussa 10 vuotta.

Ensimmäisen Jyväskylän Kulttuuriluotsien myöntämän Kulttuurisäteitä–tunnustuksen sai vuonna 2012 Anu Jurvanen Ritoniityn palvelutalosta erilaisuus luomakunnan rikkautena -yhteisöprojektista. Toinen Kulttuurisäteitä–tunnustus myönnettiin Linda Kasteniemelle vuonna 2014 Kuurojen palvelusäätiön Palvelukeskus Metsolassa ideoimasta ja toteuttamasta Leija–yhteisötaideprojektista.

Lisätietoja:
kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen, p. 050 338 1114, hannemari.laitinen(at)jkl.fi

11.11.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje