Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kansainvälisiä solistivieraita ja kovatasoisia kapellimestareita nähdään Jyväskylä Sinfonian kevätkaudella

Kansainvälisiä solistivieraita ja kovatasoisia kapellimestareita nähdään Jyväskylä Sinfonian kevätkaudella


Jyväskylä Sinfonian kevätkauden ohjelma on julkaistu ja lipunmyynti käynnistynyt. Ylikapellimestari Ville Matvejeff avaa konserttikauden keskiviikkona 11.1. ohjelmistolla, joka sisältää Kaija Saariahon, Aarre Merikannon, Sergei Rahmaninovin sekä Maurice Ravelin teoksia.

Kevätkautta leimaavat lukuisat tasokkaat kapellimestarivieraat, joista kirkkaimpana tähtenä tuikkii yksi maailman tämän hetken kuumimmista nimistä, amerikkalainen Karina Canellakis, joka tekee Suomen-debyyttinsä Jyväskylässä tammikuussa. Nimekästä kapellimestarikaartia edustavat myös Robert Trevino, Olari Elts ja Risto Joost sekä kotimaiset lahjakkuudet Klaus Mäkelä ja Dalia Stasevska.

Kevään aikana vierailijoina nähdään muun muassa mezzosopraano Tuija Knihtilä, Moskovan arvostetussa Tšaikovski-kilpailussa menestyneet viulisti Alexandra Conunova ja sellisti Jonathan Roozeman, Yhdysvalloissa uraa luova klarinetisti Olli Leppäniemi sekä kolme pianistia: Zhang Zuo, Valeria Resjan ja Víkingur Ólafsson.

Palkittu lastenmuusikko Satu Sopanen ja TV2:n lastenohjelmien juontajanakin tunnettu laulaja-lauluntekijä Tuomo Rannankari vetävät maaliskuussa kolme konsertillista svengaavia lastenlauluja, jotka sopivat koko perheen kanssa nautittavaksi. Kevätkausi päättyy äitienpäivän aattona sinfoniseen pop & rock -konserttiin Paviljongissa yhdessä huippusuositun Anssi Kelan kanssa.

Uutuutena torstaiuusinnat sekä päiväkonsertit

Uusina konserttityyppeinä lanseerataan torstaiuusinnat teatteritalolla kahdesta konsertista helmikuussa (16.2.) ja toukokuussa (11.5.); kausilippukonserttien päivänä säilyy tuttu keskiviikko. Lisäksi kahtena keskiviikkona (25.1. ja 5.4.) klo 12 on päiväkonsertti, jossa kuullaan osa iltakonsertin ohjelmistosta. Väliajattoman konsertin yhteydessä voi nauttia päiväkahvit tai lounaan teatteritalon lämpiössä.

Kausilippujen myyntiaikoihin tulee muutoksia

Kevään kertaliput ovat nyt myynnissä teatterin lippumyymälässä, Lippupisteen myyntipaikoissa sekä verkkokaupassa. Kausilippujen myyntiaikoihin on tullut muutoksia, sillä tänä syksynä Jyväskylä Sinfonia myi maksimimäärän kausilippuja eikä niiden määrää voida salin koon takia enää kasvattaa. Uudet kausiliput tulevat myyntiin perjantaina 9.12. ja ovat ostettavissa 3.1.2017 asti tai niin kauan kuin niitä on jäljellä. Nykyiset syksyn kausiliput tulee halutessa uudistaa keväälle aiempaa aikaisemmin eli jo torstaihin 8.12. mennessä.

Tutustu lisää kevään konsertteihin nettisivuillamme.

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

10.11.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje