Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Toimeentulotuki uudistuu – selkeät askelmerkit asiakkaille

Toimeentulotuki uudistuu – selkeät askelmerkit asiakkaille

Miten toimeentulotukea haetaan ensi vuonna? Milloin Kela maksaa ensimmäiset tuet? Asioinnin askelmerkeistä on koottu selkeä esite ja video.

Toimeentulotuen muutokseen on aikaa kaksi kuukautta. Perustoimeentulotuki siirtyy 1.1.2017 kunnilta Kelan hoidettavaksi. Tuen hakeminen Kelasta sujuu pian koko maassa kätevästi verkossa tai paperilomakkeella.

Toimeentulotuki ei muutu: sitä saa muutoksen jälkeen samoihin menoihin kuin ennenkin. Kunnan sosiaalitoimisto voi harkintansa mukaan myöntää edelleen täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea sellaisiin menoihin, joihin asiakas ei voi saada perustoimeentulotukea.

Kela on tehnyt videon, jossa esitetään havainnollisesti toimeentulotuen asiakkaan polku. Askelmerkkien avulla tuen hakeminen, hakemuksen käsittely ja tuen maksaminen hahmottuvat selkeänä kokonaisuutena. Tutustu videoon.

Lisäksi Kelan palvelupisteissä ja kuntien sosiaalitoimistoissa on nyt saatavilla toimeentulotuen esitteitä, joissa kerrotaan pääkohdat toimeentulotuen muutoksesta ja annetaan vinkkejä sujuvaan asiointiin. Esitteen keskiaukeamalla on kuvattu asiakkaan polku. Esite on tehty suomeksi ja ruotsiksi.

Toimistoissa on esillä myös esitettä markkinoivia julisteita. Materiaaleihin voi tutustua sivulla www.kela.fi/toimeentulotuki-esitteet.

Kelan yhteistyökumppanit voivat tilata esitteitä ja julisteita osoitteesta lomakevarasto(at)kela.fi

Kelan uutiskirje Toimeentulotuki 2017 -info välittää ajankohtaiset kuulumiset toimeentulotuen uudistuksen valmistelusta. Tilaa uutiskirje www.kela.fi/uutiskirje

Kelan aineistoja ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on koottuna sivulla www.kela.fi/toimeentulotuki.

7.11.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje