Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vaajakosken alueen koululaiset tempaisevat kiusaamista vastaan 11.11.

Vaajakosken alueen koululaiset tempaisevat kiusaamista vastaan

Jyväskylän Vaajakosken alueen koulujen väki on yhdistänyt voimansa ja järjestävät perjantaina 11.11. klo 10.30 Kukaan Ei Ole Nolla –tapahtuman Vaajakosken keskustassa. Tapahtuma tukee alueen koulujen tämän lukuvuoden suvaitsevuuden teemaa. Koulujen väki on sitoutunut edistämään aikuisten, lasten ja nuorten välistä suvaitsevuutta, kaveruutta ja empaattisuutta. Tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Tehdään paljon asioita yhdessä ryhmiä ja ikäluokkia sekoittaen. Tapahtuma huipentuu 1900 koululaisen, opettajan ja ohjaajan toteuttaman ihmisketjun muodostamiseen.

–Tapahtuma toteutetaan yhdessä Vaajakummun, Vaajakosken, Jyskän, Janakan ja Oravasaaren koulujen oppilaiden kanssa. Teemana on hyvä kaveruus, toisen hyväksyminen ja suvaitsevaisuuden edistäminen, kertoo tapahtumaa koordinoiva luokanopettaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen Vaajakummun koululta.

Uuden opetussuunnitelman laaja-alaista osaamista

Kukaan Ei Ole Nolla –tapahtuma toteuttaa monipuolisesti uutta opetussuunnitelmaa, erityisesti laaja-alaisen osaamisen osa-alueita.

–Eri-ikäisten oppilaiden monimuotoinen työskentely yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi tuo oppilaille tietoa ja taitoa käyttää opittuja tilanteen edellyttämällä tavalla. Vuorovaikutusta opitaan sekä myös ilmaisemaan omia mielipiteitä rakentavasti, kannetaan vastuuta sovituista tehtävistä sekä osallistutaan ja vaikutetaan yhteiseen toimintaan, luettelee Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Tapahtuman järjestelyihin on saatu mukaan myös alueen yrittäjiä. Yrittäjien tuen avulla pääsevät kaikki Vaajakosken alueen koululaiset helmikuussa 2017 konserttiin, jossa Kukaan Ei Ole Nolla –teemaa käsitellään musiikin ja draaman keinoin.

Tapahtuma on osa Opettajien Ammattijärjestön haastekampanjaa Isosti yhdessä – kukaan ei ole nolla!. Kampanjan suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja:
luokanopettaja Kirsi Kaunismäki-Suhonen, Vaajakummun koulu, puh. 040 9600 430
koulujen rehtorit

7.11.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje