Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaikille avoin Elävä perintö Keski-Suomessa -seminaari Keski-Suomen museossa 23.11.2016. Keski-Suomen maakunnallinen museo- ja kotiseutupäivä 2016

Keski-Suomen maakunnallinen museo- ja kotiseutupäivä 2016
Kaikille avoin Elävä perintö Keski-Suomessa -seminaari

Keski-Suomen museossa 23.11.2016 klo 9.30-16
Vapaa pääsy

Seminaarissa tutustutaan mm. Elävän perinnön wikiluetteloon.

Keski-Suomen maakunnallinen museo- ja kotiseutupäivä järjestetään tänä vuonna 23.11. kaikille avoimen Elävä perintö Keski-Suomessa -seminaarin merkeissä. Seminaarissa pohditaan, mitä on elävä aineeton kulttuuriperintö ja kuinka sitä tallennetaan tuleville sukupolville. Miten sitä tallentavat Keski-Suomen ammatilliset museot ja miten jokainen voisi yksin tai yhdessä osallistua tähän tallennustyöhön?

Elävä perintö Keski-Suomessa -seminaarin avaa Keski-Suomen museoyhdistyksen puheenjohtaja Martti Porvali. Tilaisuudessa kuullaan luovan talouden ja kulttuurin projektipäällikkö Raija Partasen puheenvuoro kulttuurista, paikallisuudesta ja identiteetistä maakuntauudistuksen valmistelussa, aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsion esitys Unescon yleissopimuksesta ja Keski-Suomen museoyhdistyksen varapuheenjohtaja Pirjo Korkiakankaan näkemys muistoista elävän perinnön kannattelijoina. Tohtorikoulutettava Tero Kerttula avaa pelikulttuurin maailmaa ilmiönä ja osana kulttuuriperintöä ja Suomen käsityön museon amanuenssi Seija Hahl puolestaan luo katsauksen käsityöhön osana aineetonta kulttuuriperintöä. Keski-Suomen museon amanuenssi Marja-Liisa Rajaniemi esittelee museon aineettoman kulttuuriperinnön tallennusta ja dokumentointia. Lisäksi puistonjohtaja Tuula Peltonen kertoo, kuinka elävä luontosuhde toimii kulttuurimme perustana. Lopuksi museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen ja Suomen Kotiseutuliiton puheenjohtaja Janne Vilkuna kertovat ajankohtaisista museo- ja kotiseutukuulumisista.

Iltapäivän kahvien yhteydessä järjestettävissä työpajoissa tutustutaan muun muassa elävän perinnön wikiluetteloon ja pohdiskellaan, mitä voitaisiin yhdessä tehdä enemmän elävän perinnön puolesta.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen museo, Keski-Suomen Museoyhdistys ry ja Museovirasto. Seminaaria tukee Keski-Suomen liitto.

Paikan seminaariin voi varmistaa ilmoittautumalla 20.11. mennessä. Seminaarin osallistujamäärä on rajoitettu 84 henkilöön.

Ohjelma löytyy täältä »

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Pirjo Sojakka
amanuenssi, Keski-Suomen museo
p. 014 266 4360
sp. pirjo.sojakka(at)jkl.fi

6.11.2016Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje