Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä jätti tänään Keski-Suomen kuntien yhteisen hakemuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämiseen

Jyväskylä jätti tänään Keski-Suomen kuntien yhteisen hakemuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämiseen

Jyväskylä jätti tänään Keski-Suomen kuntien yhteisen hankehakemuksen sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan liittyen. KEPA – Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hankkeen tarkoituksena on edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä uudistaa lasten, nuorten ja perheiden palveluita Keski-Suomessa.

– Tavoitteena on esimerkiksi luoda maakunnallisesti yhteistä toimintakulttuuria, jotta lapset, nuoret ja perheet saavat olla aktiivisia toimijoita, osallisia omien asioidensa käsittelyssä sekä olla mukana palveluiden ja toimintojen kehittämisessä, kertoo hankevalmistelun yhteyshenkilö, palvelujohtaja Päivi Kalilainen Jyväskylän kaupungilta.

Tavoitteena on myös tukea perhekeskusmallin käyttöönottoa kunnissa, varhaiskasvatusta, koulua ja oppilaitosten toimintaa kasvamisen ja oppimisen arjessa sekä erityis- ja vaativamman tason palveluissa mahdollistetaan uusien toimintamallien kehittyminen.

– Hankkeen tueksi on muodostunut vahva monitoimijainen verkosto. Myös maakunnan asukkaat ovat yhä kiinnostuneempia osallistumaan yhteistyöhön ja parantamaan oman alueensa palveluita, Kalilainen kertoo kokemuksestaan.

Jyväskylän kaupunki toimii haettavan hankkeen hallinnoijana. Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen lasten ja perheiden työryhmät sekä työryhmän jäsenistä koottu työrukkanen ovat valmistelleet maakunnallista hankehakemusta. Hankeyhteistyöstä kiinnostuneille tahoille on järjestetty aiheesta keskustelutilaisuus ja muun muassa otakantaa.fi -sivuston kautta on kerätty keskisuomalaisten lasten, nuorten, perheiden ja lapsiperhetoimijoiden näkemyksiä.

Hankepäätösten valmistuttua asiasta tiedotetaan tarkemmin.

Lisätietoja lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmasta http://stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut

Lisätietoja:

palvelujohtaja Päivi Kalilainen, p. 014 266 3600, Jyväskylän kaupunki

4.11.2016Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje