Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Evoluutio ja Punainen viiva vierailevat Jyväskylän kaupunginteatterissa

Teatteri Quo Vadisin Evoluutio ja Red Nose Companyn Punainen viiva vierailevat Jyväskylän kaupunginteatterissa

Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään kaksi vierailuesitystä alkavalla viikolla. Tiistaina 8.11. klo 12.00 suurella näyttämöllä nähdään Quo Vadis -teatterin Evoluutio-esitys ja keskiviikkona 9.11. klo 19.00 pienellä näyttämöllä Red Nose Companyn Punainen viiva.

Quo Vadis -teatterin Evoluution tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, aikaan jossa ympäristökatastrofit ja maailmanlaajuiset konfliktit ovat hajottaneet useiden valtioiden sosiaalisen- ja teknisen infrastruktuurin. Näytelmän keskiössä on perhe, joka on sitoutunut maailmanlaajuiseen, maanalaiseen organisaatioon, jonka tavoite on ihmislajin – ja siinä samalla koko planeetan evoluution suunnan muuttaminen. Esitys soveltuu mainiosti myös yläkoulu- ja lukio-ikäisille katsojille. Teatteri Quo Vadis on monissa yhteyksissä palkittu, kansainvälisesti toimiva ammattiteatteri, joka täytti vuonna 2015 kolmekymmentä vuotta. Quo Vadis on toiminut alusta alkaen kiertävänä teatterina. Evoluution käsikirjoitus ja ohjaus on Marko Järvikallaksen käsialaa. Esityksen jälkeen noin klo 13.45 on mahdollisuus jäädä keskustelemaan työryhmän kanssa esityksen herättämistä ajatuksista.

Red Nose Company on tarttunut Ilmari Kiannon Punainen viiva -tekstiin teatteriklovnerian keinoin. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, ihmisoikeuksista ja politiikan mahdottomuudesta – pilke silmäkulmassa. Klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Esityksen on ohjannut Otso Kautto ja sitä suositellaan yli 14-vuotiaille. Teatteriklovneria ei ole sirkusta. Se on vahvaa, intensiivistä ja hauskaa teatteria, jossa improvisoidaan komedian ja tragedian välillä, Red Nose Company kertoo nettisivuillaan.


Lisätietoja
Evoluutio, ohjaaja-käsikirjoittaja, teatterin taiteellinen johtaja, Marko Järvikallas, p. 050 4645998, mjarvikallas@gmail.com
https://quovadis.fi/ohjelmisto/ohjelmistossa/evoluutio/
kuvia: https://quovadis.fi/media/pressikuvat-2/

Punainen viiva, tuottaja Niina Bergius / Red Nose Company
p. 044 235 4774, info@rednose.fi
http://rednoset.weebly.com/punainen-viiva.html
kuvia: http://rednoset.weebly.com/press.html

teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810,
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

4.11.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje