Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pimé Café palaa Suomen käsityön museolle sokeain viikolla

Pimé Café palaa Suomen käsityön museolle sokeain viikolla

Suomen käsityön museon luentosaliin nousee pimeä kahvila, Pimé Café, 18.–19.11.2016. Keski-Suomen näkövammaiset pitävät kahvilaa valtakunnallisen sokeain viikon kunniaksi. Yleisön pyynnöstä pimeästä kahvilasta pääsee nauttimaan myös lauantaina.

Pimé Caféssa jokainen voi kokea pienen siivun näkövammaisen arjesta. Miltä elämä maistuu äänien, hajun, maun ja kosketuksen turvin. Lyhyt hetki kahvilassa antaa tarttumapintaa näkövammaisen elämässään kokemiin tunteisiin. Pimé Caféssa on tarjolla kahvia ja makeaa, vapaaehtoista maksua vastaan. Pimé Café on avoinna yleisölle pe 18.11. klo 13–17.30 ja la 19.11. klo 12–17.30. Viimeiset asiakkaat kahvilaan otetaan klo 17.

Keski-Suomen näkövammaiset ry toimii paitsi alueen näkövammaisten edunvalvontajärjestönä kuin tukena arjessakin. Yhdistys järjestää monipuolista toimintaa jäsenilleen, kuten käsityökerhoa tai sokkopingistä sekä auttaa apuvälineiden valinnassa.

Ruotsista ja Tanskasta 1920-luvun alussa Suomeen levinneet sokeainpäivät ovat näkövammaisyhdistysten kansallisista teemapäiväperinteistä vanhimmat. Muutamia sota-ajan poikkeusaikoja lukuun ottamatta Sokeain viikko on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1921. Viikon tarkoituksena on nostaa esille näkövammaisille tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja, jotka näkyvät paikallisissa ja valtakunnallisissa tempauksissa. Läpi historian tärkeitä teemoja ovat olleet työllisyys ja toimeentulo, opiskelu, liikkuminen ja apuvälineet. Uudemmat teemat liittyvät saavutettavuuteen ja rakennetun ympäristön esteettömyyteen.

Museoon on avoin sisäänpääsy perjantaina ja lauantaina eli samalla pääsee tutustumaan museon näyttelyihin. Vaihtuvissa näyttelyissä on Unelmien kuteita - näyttämöpukuja Teatterimuseosta, Sievästi siveltimellä - perinteistä posliinimaalausta sekä 16.11. avautuva Juhlat Kartanossa - Suomen nukketaiteilijat ry:n perinteinen joulunäyttely. Museo on avoinna klo 11–18.

Lisätietoja: Sari Koskinen, amanuenssi, p. 050 413 9051, sari.k.koskinen ( at) jkl.fi

15.11.2016Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje