Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Talvi tuli Jyväskylään – vältä vaaroja varautumalla pääkallokeleihin!

Talvi tuli Jyväskylään – vältä vaaroja varautumalla pääkallokeleihin!

Vuosittain lähes 390 000 suomalaiselle tapahtuu kaatumis- tai liukastumisturma, joista puolet johtaa sairaalakäyntiin. Liukastumista aiheutuu runsaasti vakavia vammoja, kuten murtumia, nivelten sijoiltaanmenoja ja päävammoja. Liukastumisten taustalla voi olla keliolosuhteet, talvikunnossapidon puutteet, kiire, huonot jalkineet tai heikko fyysinen kunto ja tasapaino-ongelmat.

Jyväskylässä tontinomistajan vastuulle kuuluu poistaa lumi ja jää tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Tarvittaessa tontinomistajan pitää myös hiekoittaa kiinteistön kohdalla oleva jalkakäytävä liukastumisten estämiseksi.

Jalankulkijoilla kunnolliset jalkineet ehkäisevät tehokkaasti kaatumista. Ulkokäytössä kannattaa suosia kenkiä, joissa on pehmeästä kumista valmistettu, kylmässä kovettumaton pohja, leveä ja matala korko sekä pitoa parantava pohjakuviointi. Kenkiin on lisäksi saatavilla erilaisia liukuesteitä ja nastoja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa asukkailleen liukastumisvaroituspalvelun, jonka avulla jalankulkija saa puhelimeen tekstiviestillä varoituksen liukkaasta kelistä. Palvelun käyttäminen on ilmaista. Käyttäjiä on tällä hetkellä noin 1700.

Palvelun tilaaminen on helppoa: lähetä tekstiviesti numeroon 16130. Kirjoita viestikenttään sanat varoitus jyväskylä ja loppuun joko heti,6,7 tai 8 sen mukaan, haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu vai klo 6, klo 7 tai klo 8.


Lisätiedot:
– katupäällikkö Tuula Smolander, p. 014 266 65137, tuula.smolander[at]jkl.fi
www.liukastumisvaroitus.fi/varoitus/ilmoittautuminen/jyvaskyla

3.11.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje