Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuuriluotsien Löytöjä ja läsnäoloa -näyttelyn avajaiset sekä juhlajulkaisun julkistamistilaisuus Jyväskylän pääkirjastossa 7.11.

Kulttuuriluotsien Löytöjä ja läsnäoloa -näyttelyn avajaiset sekä juhlajulkaisun julkistamistilaisuus Jyväskylän pääkirjastossa 7.11.

Kulttuuriluotsien Löytöjä ja läsnäoloa -näyttely esittelee sanoin ja kuvin Jyväskylästä kymmenen vuotta sitten alkunsa saanutta kulttuuriluotsitoimintaa. Näyttelyn avajaisissa maanantaina 7.11. klo 17 Jyväskylän pääkirjastossa (Vapaudenkatu 39–41) julkaistaan myös luotsien toimittama Kulttuuri kantaa -juhlajulkaisu.

Luotsit eilen ja tänään

Juhlanäyttely koostuu monipuolisista kuvakollaasijulisteista, matkalaukkunäyttelyistä ja muistelusalkuista sekä muusta luotsitoimintaan liittyvästä materiaalista. Esillä ovat myös luotsitoiminnalle vuosien varrella myönnetyt palkinnot ja tunnustukset. Näyttelyn ovat ideoineet ja toteuttaneet vapaaehtoiset luotsit.

Alkuvuosista saakka luotsitoiminnan perusajatus on ollut mahdollistaa taide- ja kulttuuripalveluihin osallistuminen kaikille. Vapaaehtoiset luotsit lähtevät seuraksi kulttuurikohteisiin, kuten museoon, taidenäyttelyyn, musiikkiesitykseen tai muualle lähiympäristöön. Kuka tahansa voi pyytää luotsia seuraksi, jaettu kokemus tuo hyvinvointia ja iloa molemmille. Vuosien mittaan toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi ja kulttuuriluotsi- ja kaveritoimintaa on tänä päivänä pienin vivahde-eroin 25 paikkakunnalla.

Julkaisu kokoaa historian yksiin kansiin

Kulttuuriluotsien juhlajulkaisu Kulttuuri kantaa kokoaa yhteen kokemuksia ja ajatuksia luotsauksesta vuosikymmenen ajalta. Julkaisussa tehdään katsaus toiminnan syntyyn ja nykytilanteeseen, luotsien kokemuksiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Artikkeleita ovat kirjoittaneet kulttuuriluotsit ja eri alojen kulttuuritoimijat.

Vuosi huipentuu juhlaseminaariin

Luotsien juhlavuosi huipentuu marraskuun 10–11. juhlaseminaariin oheisohjelmineen. Torstaina 10.11. juhlaseminaarissa Jyväskylän kaupungintalolla kuullaan puheenvuoroja luotsitoiminnasta sekä yleisemmin kulttuurisesta vapaaehtoistoiminnasta. Perjantaina 11.11. Jyväskylän pääkirjastossa pohditaan mitä 10 vuodessa on saavutettu ja mitä voidaan vielä tehdä. Mukana keskustelussa on kulttuurin kuluttajia, kulttuuriluotseja ja kulttuuripalveluiden tuottajia.

Löytöjä ja läsnäoloa näyttely avoinna 7.–26.11. ma–pe klo 9–20, la 9–16.
Kulttuuriluotsit ovat paikalla päivittäin klo 12–16. Lisäksi perjantaisin on lisäohjelmaa.
11.11. klo 10–16 matkalaukkunäyttelyt
18.11. klo 12–16 elokuvaluotsitoiminta
25.11. klo 12 ja klo 15 lukupiirin suosikit

Näyttelyyn voi tilata kulttuuriluotsin numerosta 050 338 1114.

Lisätietoa:
Hanne Laitinen, kulttuuriluotsikoordinaattori, p. 050 338 1114, hannemari.laitinen@jkl.fi
Sirpa Turpeinen, museolehtori, Jyväskylän taidemuseo, p. 014 266 4397, sirpa.turpeinen@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuuriluotsit
Jyväskylän kulttuuriluotsit facebookissa

3.11.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje