Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Neuvontaa ja ohjausta nuorten asumiseen Ohjaamon kampanjaviikolla 7.-11.11.

Neuvontaa ja ohjausta nuorten asumiseen Ohjaamon kampanjaviikolla 7. - 11.11.

Ohjaamo Jyväskylä järjestää yhdessä Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistyksen Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnot (JNP) kanssa nuorten asumisasioita käsittelevän teemaviikon 7.-11. marraskuuta. Kampanjaviikolla nostetaan sosiaalisessa mediassa esiin asumiseen liittyviä myyttejä ja annetaan tietoa ja ohjausta asunnon hakemisesta, asumiskuluista, asumistukijärjestelmästä sekä asumiseen liittyvästä omasta arjenhallinnasta. Viikko huipentuu torstaina 10.11. klo 15–18 Ohjaamossa Veturitalleilla järjestettävään Asumiscafe-iltaan, jossa on tarjolla pullakahvit sekä tietoa ja asumisneuvontaa ilman ajanvarausta.

–Asumisen asiat mietityttävät nuoria ja itsenäiseen elämään liittyy paljon selvitettävää ja hoidettavaa. Ohjaamoon tullaan usein selvittelemään omaan työllistymiseen ja koulutukseen liittyviä asioita, mutta myös asumisen asiat nousevat esille; mistä löytäisin vuokra-asunnon, millaista tukea asumiseen voi saada, miten vuokrasopimukseen ja muuttoon liittyviä asioita hoidetaan, kertoo hankepäällikkö Anna-Kaarina Autere Ohjaamo-hankkeesta.

Tammikuussa 2017 on käynnistymässä asumiseen liittyvä pienryhmä, jonka tapaamisissa on mahdollisuus valmentautua asumisneuvojan ohjauksessa itsenäiseen asumiseen muiden nuorten aikuisten kanssa. Ryhmään ilmoittaudutaan sähköpostilla: asumisneuvonta@jnp.fi.

Ohjaamo –hanke on Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelujen yhteishanke kanssa. Hanke saa ESR- rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta.
Hankkeen tavoitteena on luoda nuorisotakuun toteutumista edistävä, 15–29-vuotiaiden monialaisen ohjauksen toimintamalli. Ohjaamolla on Veturitalleilla palvelupiste, johon voi tulla asioimaan ilman ajanvarausta ti-to klo 12–16.

Lisätietoja:
hankepäällikkö Anna-Kaarina Autere, Ohjaamo –hanke, p. 050 4491 225
asumisneuvoja Sanni Soininen, Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnot ry, p. 050 309 3228

2.11.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje