Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Huoltajat näkevät nyt lastensa tiedot Omakannasta

Huoltajat näkevät nyt lastensa tiedot Omakannasta
-Lapsen reseptit voi myös uusia sähköisesti

Vanhemmat voivat nyt katsoa alle 10-vuotiaiden lapsensa tietoja sähköisestä reseptipalvelu Omakannasta. Edellytyksenä on, että aikuinen on lapsen huoltaja ja että lapsen terveystiedot on tallennettu Kanta-palveluihin.
Huoltaja näkee lapsen terveystiedot ja sähköiset reseptit ja voi pyytää niiden uusimista. Lisäksi hän voi kuitata Potilastiedon arkistoa koskevan informaation saaduksi sekä antaa suostumuksen lapsen puolesta.

Omakannasta näkee lapsen terveystiedot, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 lähtien.

-Tämä helpottaa lapsen asioiden hoitamista, kun vanhemmat voivat asioida lapsensa puolesta koska tahansa. He voivat tehdä reseptin uusintoja ja nähdä lapsesta tehdyt kirjaukset terveydenhuollossa, sanoo osastonhoitaja Katrianna Rantanen Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksesta JYTEstä.

Alaikäiset voivat asioida itsekin Omakannassa

Alaikäiset pääsevät myös itse Omakantaan. Palvelun käyttäminen vaatii suomalaisen henkilötunnuksen. Lisäksi tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti.

Alaikäinen voi katsella palvelussa sähköisiä reseptejä ja terveystietoja, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 alkaen. Hän voi myös pyytää reseptin uusimista.

Alaikäinen ei voi kuitenkaan kuitata Potilastiedon arkiston informaatiota saaduksi, antaa suostumusta, asettaa kieltoja eikä antaa elinluovutus- tai hoitotahtoa.

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu henkilökohtainen internetpalvelu, josta voi katsella omia sähköisiä resepti- ja potilastietoja sekä tulostaa yhteenvedon sähköisistä resepteistä. Omakannasta näkyy tietoja, kun potilaalle on kirjoitettu sähköinen resepti tai hänen potilastietojaan on tallennettu Potilastiedon arkistoon.

Omakanta löytyy Kanta-palvelujen sivuilta osoitteesta www.kanta.fi tai suoralla osoitteella www.omakanta.fi. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, HST-kortilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoja: sovellusasiantuntija Aira Hakkarainen, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTE, p. 014 266 2004

2.11.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje