Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Riimikissa karkuteillä -näyttely esittelee kotimaisen lastenkirjallisuuden uutuuksia ja klassikoita Jyväskylän pääkirjastossa

Riimikissa karkuteillä -näyttely esittelee kotimaisen lastenkirjallisuuden uutuuksia ja klassikoita Jyväskylän pääkirjastossa

Lastenkirjoista tuttu Riimikissa kirmaa kirjansivuilta karkuun ja saapuu väriläiskäksi Jyväskylän marraskuuhun. Riimikissa karkuteillä -näyttely on kikattava ja kujeileva kirjamaailma, johon pääsee tutustumaan Jyväskylän pääkirjaston lastenosastolla ja Satuhuone Peukaloisessa (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs). Näyttely on avoinna 3.-30.11. maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–16, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–20 sekä lauantaisin klo 11–16.

Taiteilija Karoliina Pertamon kirjakuvitusten ympärille rakennettu kokemuksellinen näyttely esittelee sekä kuvituksillaan että teoksillaan kotimaisten lastenkirjallisuuden uutuuksia ja klassikkoja, mm. Hannele Huovin Ihmejutun ja Immi Hellénin Hyvää huomenta Punahilkan. Näyttelyssä pääsee käpertymään pehmoisen Riimikissan kainaloon ja tutkimaan millainen on matojen makuuhuone tai susisuihku.

Värikkääseen kirjamaailmaan voi sukeltaa opastetuilla Riimikissan taidematka -kierroksilla tiistaina 8.11. klo 17.30 ja tiistaina 22.11. klo 17.30. Elämykselliset opastukset on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille perheineen ja opastuksen kesto on n. 45 minuuttia.

Riimikissa on mukana myös Lapsen oikeuksien päivän juhlinnassa sunnuntaina 20.11. Satumetelisoppa-tapahtumassa, jossa järjestetään Riimikissan taidematka -opastuksia klo 14 ja 15 (kesto n. 20 min.). Ohjaajina toimivat Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun ohjaajat Marja Ahonen ja Anna Pulkkinen.

Näyttelyyn ja opastuksiin on vapaa pääsy. Näyttelyn ovat tuottaneet Kulttuuritalo Valve, Valveen sanataidekoulu ja Oulun kaupunki. Jyväskylässä se järjestetään Kulttuuriaitta-yhteistyönä Jyväskylän kaupunginkirjaston ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Esitykset ovat osa Lasten Lystin ohjelmistoa: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/lapset

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Maria Poikonen, p. 014 266 4043 / 040 738 3450, maria.poikonen(at)jkl.fi
Pääkirjaston lastenosasto p. 014 2664113

31.10.2016Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje