Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Halssilan koulu juhlii 50-vuotista taivaltaan

Jyväskylän Halssilan koulu juhlii 50-vuotista taivaltaan

Jyväskylän Halssilan koulun 50-vuotisjuhlaviikkoa vietetään ajalla 31.10. – 4.11. Juhlaviikko polkaistaan käyntiin maanantaina 31.10. vanhanajan koulupäivällä. Tuolloin oppitunneilla tutustutaan kuvien ja koulutavaroiden avulla siihen millaista koulunkäynti oli 50 vuotta sitten, miten pukeuduttiin ja millaisia leikkejä leikittiin. Koululaiset voivat pukeutua mahdollisuuksien mukaan vanhanajan tapaan.

Halssilan koulu toivottaa kaikki nykyiset ja entiset oppilaat, opettajat ja yhteistyökumppanit lämpimästi mukaan kaikille avoimeen juhlaan. Juhlat toteutetaan kahtena iltana.

Keskiviikkona 2.11. klo 17.30 juhlivat A-luokat
Keskiviikkona 2.11. klo 19.00 juhlivat B-luokat
Torstaina 3.11. klo 18.00 juhlivat C-luokat

Juhlan ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat juhlavuoden syksyllä 1. 3. ja 6.-luokkien oppilaat. Ohjelmallisen osuuden lisäksi vierailla on mahdollista tutustua koulun vaiheista laadittuun valokuvanäyttelyyn. Juhlaviikon ohjelmaan kuuluu lisäksi juhlaruokailu ravintola Priimuksessa.

Koulun juhlavuoden teema, Elämää ja koulunkäyntiä Halssilassa, on näkynyt syksyn aikana oman koulun ja asuinalueen historiaan tutustumisena.

-Lokakuussa toteutimme luokittain kulttuurikävelyt asukasyhdistyksen johdolla. Kävelyillä kuulimme tarinoita tapahtumista eri vuosikymmenten varrelta. Oli hienoa nähdä, miten lapsia kiinnosti oman asuinalueen kehitys, kertoo rehtori Meri Lumela.

Halssilan koululla on vuosien ajan tehty kiinteää yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Koulun rooli alueen yhteisöllisyyden mahdollistajana on keskeinen.

- Asukasyhdistys, alueen oma liikuntaseura Jyväskylän Nousu, kirjasto ja seurakunta ovat kotien rinnalla meille tärkeitä ja arvokkaita yhteistyökumppaneita. Usean vuoden ajan koululaiset ovat käyneet myös säännöllisesti Telkänpesässä ilahduttamassa siellä asuvia vanhuksia. Yhdessä tekemällä ja oppimalla haluamme vahvistaa elämässä tärkeitä sosiaalisen vuorovaikutuksen, itsestä ja toinen toisesta huolehtimisen taitoja. Yhteiseen juhlaan valmistautumisessa integroituvat luontevasti eri oppiaineet ja vuosiluokat, kun eri-ikäiset lapset valmistavat ohjelmaa yhdessä, sanoo Meri Lumela.

Lisätietoja:
rehtori Meri Lumela, Halssilan koulu, p. 014 266 4408

28.10.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje