Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Professori Ville Lukkarinen Helsingin yliopistosta luennoi taidehistoriallisesta kerroksellisuudesta Jyväskylän taidemuseossa to 3.11. klo 16.30–18

Professori Ville Lukkarinen Helsingin yliopistosta luennoi taidehistoriallisesta kerroksellisuudesta Jyväskylän taidemuseossa to 3.11. klo 16.30–18

Taide on sidoksissa omaan aikaansa, mutta nykygrafiikastakin löytää tulkintoja, kommentteja ja viittauksia taiteen historiaan, muihin taiteilijoihin tai yksittäisiin teoksiin. Mitä kaikkea ”lainaava ele” pitääkään sisällään?

Luento avaa menneisyyttään uudelleen tulkitsevan taiteen merkityksiä ja itsereflektiivisyyttä. Visuaalisessa taiteessa on pitkään ollut nähtävissä kiehtova – vaikkakaan ei tällä hetkellä mitenkään valtavirtaa edustava – suuntaus, jossa nykyisyys ja menneisyys ikään kuin asetetaan vuoropuheluun toistensa kanssa.

Ville Lukkarinen on Helsingin yliopiston taidehistorian professori. Hän on tutkinut mm. taiteentutkimuksen metodologiaa ja kansallisen maiseman vertauskuvallisuutta, paikkakokemuksia sekä Pekka Halosen taidetta.

LUENTO
to 3.11. klo 16.30–18
Taidehistoriallinen kerroksellisuus
Ville Lukkarinen, taidehistorian professori
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy

Jyväskylän kansalaisopiston ja taidemuseon järjestämä kolmen luennon sarja taustoittaa Graphica Creativa 2016 -näyttelyn teemoja

Nykytaide kohtaa taidehistorian Jyväskylän taidemuseossa 1.1.2017 saakka esillä olevassa Graphica Creativassa. Kansainvälisen grafiikkatriennaalin teemana on nykygrafiikan ja taidehistorian lisäksi viiva, joka nousee grafiikassa, piirustuksissa, kuvakudoksissa sekä kolmiulotteisissa teoksissa tärkeäksi tekijäksi. Näyttelyyn on kutsuttu taiteilijoita Ranskasta, Yhdysvalloista, Belgiasta, Ruotsista, Puolasta ja Suomesta. Nykytaiteilijoiden teosten rinnalla esitellään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vanhojen mestareiden, kuten Goyan, Rembrandtin, Dürerin ja Piranesin grafiikkaa.

Ensimmäisellä luennolla to 13.10. taidegraafikko ja tohtoriopiskelija Rita Vargas luennoi englanniksi otsikolla Introduction to the History of the Print: from Prehistoric to Modern Period.
Toisella luennolla to 27.10. taidehistorian professori Annika Waenerberg Jyväskylän yliopistosta luennoi sodasta ja kauhusta kuvataiteessa.

1.1.2017 saakka
a PRESENT to the PAST
14. kansainvälinen grafiikkatriennaali
Graphica Creativa 2016
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
puh. 014 266 6491

www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Lisätietoja:
suunnittelija Seija Heinänen, seija.heinanen@jkl.fi, puh. 0500 542 082

28.10.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje