Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jaroslavilaisten nuorten kansansoitinorkesteri esiintyy Palokan Pelimannitalolla 6.11.2016

Jaroslavilaisten nuorten kansansoitinorkesteri esiintyy Palokan Pelimannitalolla 6.11.2016

Jaroslavlin Sobinovin lasten taiteiden koulun kansansoitinorkesteriLahjakkaiden venäläisnuorten musisointia kuullaan Jyväskylässä Palokan koululla, venäjänkielisen Feniks-yhdistyksen tiloissa sekä Palokan Pelimannitalolla marraskuun alussa. Jyväskylän ystävyyskaupungista Jaroslavlista saapuu Jaroslavlin Sobinovin lasten taidekoulun orkesteri eli lyhyemmin Sobinovin nuorten kansansoitinorkesteri esiintymään Palokan Pelimannitalolla sunnuntaina 6.11.2016.

Pelimannitalon lisäksi Sobinovin lasten taidekoulun orkesteri esiintyy koululaisten ystävyyskonsertissa Palokan koululla perjantaina 4.11. sekä venäjänkielisen Feniks-yhdistyksen tiloissa lauantaina 5.11.

Sobinovin nuorten kansansoitinorkesterin edeltäjä oli 1950 - 60 -luvuilla toiminut harmonikkaorkesteri. Lasten taiteiden koulussa avattiin domra- ja balalaikkaluokat 1970-luvulla ja melko pian perustettiin kansansoitinorkesteri. Soittimistossa on erikokoisia domria, balalaikkoja, harmonikkoja sekä kansanomaisia puhaltimia ja lyömäsoittimia. Tilanteesta riippuen orkesterissa on 35–45 muusikkoa.

Vuodesta 2010 alkaen orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtaja on toiminut Gorjkovskijn konservatoriosta valmistunut Pavel Sergejev. Hän on aikaisemmin vieraillut ystävyyskaupunki Jyväskylässä soittaessaan Jaroslavlin kunnallisessa kansansoitinorkesterissa sekä avustaessaan jyväskyläläisiä muusikkoystäviään.

Sobinovin nuorten kansansoitinorkesteri on palkittu alueellisilla festivaaleilla ja konsertoinut kotimaansa lisäksi Saksassa, Ranskassa, Englannissa sekä Bulgariassa. Vuonna 2012 orkesteri täytti viisikymmentä vuotta, ja juhlavuonna oli useita esiintymisiä. Esimerkiksi Ranskassa oli yhden viikon kiertueella 11 konserttia. Suomeen Sobinovin nuorten kansansoitinorkesteri saapuu nyt ensi kertaa.

Lisätietoja ja lippuvaraukset:
Palokan Pelimannitalon konsertti 6.11.2016 klo15, liput 20 euroa, p. 044 270 4250, myynti@palokanpelimannitalo.fi
Palokan Pelimannitalo Facebookissa
Venäjänkielisten yhdistys Jyväskylän Feniks ry, Karl Rautio p. 044 539 7529

Jyväskylä ja Jaroslavl ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1966.
Lue lisää Jyväskylän ystävyyskaupungeista

27.10.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje