Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mimmi Mou Mirmajasta ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Musiikillinen fantasiaseikkailu Mimmi Mou Mirmajasta ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Kirjailija Maria Peuran tekstiin ja Toni Edelmannin säveltämään musiikkiin perustuva Mimmi Mou Mirmajasta saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä tiistaina 1.11. klo 18. Esityksen ohjaa teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen ensimmäisenä ohjauksenaan Jyväskylän kaupunginteatterissa.


Vauhdikas ja runollinen esitys kertoo Mustafa-pojan ensimmäisistä päivistä uudessa kodissa ja sen pihapiirissä. Kaikki olisi hyvin jos vain olisi ikioma ystävä, jonka kanssa seikkailla ja pelleillä. Kun ystävystyminen teräväkielisen Lörpön kanssa on koetuksella, eikä äiti suostu vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin, avuksi lentää Mimmi Mou Mirmajasta. – Tarina yhdistää fantasiaa ja arkea ja sen teemoiksi nousevat lapsen rikas mielikuvitus ja jokaisen meidän tarve löytää ystävä, ohjaaja Hilkka Hyttinen kertoo.

Mimmi Mou Mirmajasta valmistuu yhteistyössä Parkour Akatemian kanssa

– Parkour Akatemiassa innostuttiin yhteistyöstä heti. Parkourin taitajille laji on itseilmaisun muoto, paljon muutakin kuin liikuntaa. Jotain mitä sanat eivät voi ilmaista. Se sopii siis erinomaisesti teatteriin, Hilkka Hyttinen iloitsee. Näyttämöllä liikutaan lajin tapaan ja paras tietotaito on luonnollisesti hankittu alan ammattilaisilta. Heidän näkemyksensä on huomioitu myös toimivan ja tukevan lavastuksen rakentamisessa.

Karmo Menden satumainen lavastus, Merja Levon mielikuvitukselliset puvut, Tuukka Toijanniemen taituroimat projisoinnit ja Asko Konttisen hämyisät valot vievät niin ison kuin pienenkin katsojan arjen yläpuolelle Mirmajaan tai yhtälailla kodin lämpöön ja arjen askareisiin.

Panu Korhonen (JAMK) säestää pianolla esityksen laulut. Mimmi Moun ja Lörpön roolissa nähdään Anna-Leena Järvi, Mustafana seikkailee Anne-Mari Alaspää ja äitinä Piia Mannisenmäki.

lisätietoja
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
kouluttaja Jaakko Junttila, Parkour Akatemia, p. 040 534 0833
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

lisätietoja http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/mimmimoumirmajasta

valokuvia esityksestä: http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/mimmimoumirmajasta.do

26.10.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje