Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hylkypyöriä siivotaan taas Jyväskylän pyöräparkeista – kotiuta omasi 7.11. mennessä!

Hylkypyöriä siivotaan taas Jyväskylän pyöräparkeista – kotiuta omasi 7.11. mennessä!

Pyöräparkkeihin tehdään jälleen tilaa aktiivisesti pyöräilevien ihmisten menopeleille. Keskusta-alueen pyöräparkit tarkastetaan ja tiistaina 8.11. niistä noudetaan pois hylätyiksi epäillyt pyörät. Mikäli oma pyörä on jäänyt pyöräparkkiin pidemmäksi aikaa, se kannattaa viimeistään nyt noutaa kotiin.

Siivousoperaation edellä keskustan pyöräparkit käydään kahteen otteeseen valokuvaamassa 25. ja 28.10. Hylätyt pyörät seulotaan joukosta valokuvia vertaamalla. Kuvista paikallistetaan samoilla sijoillaan seisovat pyörät ja kiinnitetään niihin uhkaavista poistotoimista kertovat tiedotteet. Laputetun pyörän omistajalla on vajaat kaksi viikkoa aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon.

Tiistaina 8.11. pyöräparkkien ylläpidosta vastaava Jyväskylän kaupunki siirrättää pois parkissa edelleen seisovat, laputetut pyörät. Pois poimitut pyörät toimitetaan välivarastoon 8.-10.11. Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4. Sieltä voi maanantaista 14.11. alkaen ruveta kyselemään omaa ajokkiaan, jos sen huomaa pyöräparkista kadonneeksi.


Pyöräparkki mahdollistaa lyhytaikaisen pysäköinnin lähellä asiointipaikkoja

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois kaupunkia rumentamasta ja pyöräparkkien käyttöä hankaloittamasta.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.

Lisätietoja: katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi

26.10.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje