Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Puutarhatarinoita-verkkosivut on julkaistu!

Puutarhatarinoita-verkkosivut on julkaistu!
Haluaisitko sinä kertoa puutarhasi tarinan?

www.puutarhatarinoita.fi

Kuvitus: Ina Majaniemi

Keski-Suomen museon Puutarhatarinoita-verkkosivut ovat nyt auki! Sivut tarjoavat tilaisuuden kirjoittaa tarina omasta muistojen, haaveiden tai arjen puutarhasta. Puutarhatarinoita-sivujen avulla on mahdollista uppoutua myös puutarhojen mielenkiintoiseen historiaan. Tarinan kirjoittamisen kynnystä on madallettu, sillä jokainen voi kirjoittaa oman tarinansa valmiiksi annettujen lauseenalkujen avulla eli ns. avoin tarina -periaatteella. Tarinaa on kuitenkin mahdollista kirjoittaa myös vapaasti ja sitä voi elävöittää kuvan avulla. Helppoa eikö totta?

Sivuille kertyvien puutarhatarinoiden avulla Keski-Suomen museo kerää tietoa asuinalueiden jokapäiväiseen elinympäristöön liittyvästä puutarhakulttuurista. Vuoden 2017 aikana museo myös dokumentoi pihoja, puutarhoja ja asuinalueita haastattelemalla, valokuvaamalla ja videoimalla Jyväskylän Halssilassa. Sivut täydentyvät dokumentointien edetessä. Tarinat ja eri tavoin tuotetut tekstit, videot ja muut aineistokokonaisuudet muodostavat yhteisen, suuren puutarhatarinan.

Puutarhatarinoita-sivut tarjoavat myös mahdollisuuden uppoutua puutarhojen historiaan. Sivuilta selviää muun muassa, miten yksityispuutarhat ovat kehittyneet kaupunkialueilla, miten piha on toiminut lasten leikkipaikkana tai minkälaisilta näyttivät pappiloiden ja tehdasalueiden puutarhat.

Keski-Suomen museon kumppaneina hankkeessa toimivat Halssilan asukasyhdistys ry, Jyväskylän puutarhaseura ry ja museon Murut-museoraati. Hankkeelle on myönnetty Museoviraston innovatiivinen avustus vuonna 2016.

Lisätietoja:
Virpi Mäkinen
intendentti
p. 014 266 4358
sp. virpi.makinen@jkl.fi

25.10.2016Anna Möttönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje