Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä jatkaa tekstiviestivaroittamista liukkaista jalankulkukeleistä

Jyväskylä jatkaa tekstiviestivaroittamista liukkaista jalankulkukeleistä

Jyväskylän kaupunki jatkaa jalankulkijoiden varoittamista liukkaista keleistä tekstiviestein. Varoitusviesti lähetetään, kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kelin muuttuneen vaarallisen liukkaaksi. Kaikkien jalkakäytävien hiekoittaminen kestää oman aikansa, mutta varoitus tavoittaa kaupunkilaiset heti.

Varoitettavia on Jyväskylässä tällä hetkellä 1696. Varoitus annettiin viime talvena 12 kertaa. Palvelu on ollut saatavissa myös Oulussa, Kuopiossa, Lahdessa, Järvenpäässä ja Helsingissä. Varoitettavien kokonaismäärä on tällä hetkellä lähes 12 000. Varoitusviestien kokonaismäärä oli viime talvena lähes 150 000 kappaletta.

Useimmat varoitettavat ovat uskoneet hyötyneensä palvelusta ja lähes kaikki varoitettavat haluavat palvelua jatkettavan. Tavoitteena Jyväskylässä on ainakin 50 hoitoa edellyttävän liukastumisen välttäminen vuosittain, jolloin yhteiskunnallinen kokonaissäästö on satoja tuhansia euroja.

Saadun palautteen perusteella varoitettavat haluavat varoituksen mieluummin liian usein kuin harvoin. Joka tapauksessa tavoitteena on varoittaa ainakin kaikilla pääkallokeleillä. Liukkaus saattaa kuitenkin olla hyvinkin paikallista, joten varovaisuutta on noudatettava, vaikka varoitusta ei olisikaan tullut. Palvelu ei muuta millään tavalla kunnan tai kiinteistöjen liukkaudentorjuntavastuita eikä jalankulkijan omaa vastuuta.

Varoituspalvelu tarjotaan asukkaille ilmaiseksi. Varoitettavat voivat valita, tuleeko varoitus yöllä syntyneestä liukkaudesta heti, kello 6, klo 7 vai klo 8. Viikonloppuisin varoitus tulee tuntia myöhemmin.


Näin ilmoittaudut varoitettavaksi

Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 siitä puhelimesta, johon haluat varoituksen tulevan.

  • kirjoita alkuun sanat varoitus jyväskylä
  • kirjoita loppuun joko heti, 6, 7 tai 8 sen mukaan haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu vai kello 6, 7 tai 8.

Jos esimerkiksi haluat yöllä syntyneestä liukkaudesta varoituksen aamulla klo 7, lähetät tekstiviestin varoitus jyväskylä 7
Ilmoittautumisesi pysyy voimassa tulevinakin talvikausina. Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti varoitus sulje

Palveluun liittyminen ja siitä poistuminen maksaa 16 senttiä. Varoitusviestien vastaanottaminen on palvelun käyttäjälle maksutonta. Mikäli haluat muuttaa yöllä syntyneen liukkauden varoituksen vastaanottoaikaa, täytyy sinun ensin lopettaa palvelu ja ilmoittautua sitten uudella kellonajalla.


Lisätiedot:
– katupäällikkö Tuula Smolander, p. 014 266 65137, tuula.smolander[at]jkl.fi
– käyttöopastus ja palvelua koskevat palautteet: www.liukastumisvaroitus.fi, varoituspalvelu[at]netti.fi sekä Palvelupiste Hannikainen, p. 014 266 0108, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

24.10.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje