Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuudesluokkalaiset hakevat urheilu- ja musiikkiluokille ajalla 25.10. - 8.11.

Kuudesluokkalaiset hakevat urheilu- ja musiikkiluokille ajalla 25.10. - 8.11.

Jyväskylässä kuudesluokkalaisilla on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. luokalle Kilpisen tai Viitaniemen kouluun. Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat 24.10. Wilma-viestin, jossa kerrotaan tarkemmin hakukäytänteistä ja valinnan kriteereistä.

Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla ajalla 25.10. – 8.11. osoitteessa https://wilma.jkl.fi. Hakemuksen liitteeksi hakija toimittaa lausunnot oman alakoulun opettajalta ja valmentajalta. Urheiluluokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. Hakea voi myös urheiluseuratoiminnan ulkopuolelta, mutta tällöin valmentajalausunnon pisteet jäävät saamatta.

Käytännön pääsykokeena toimivat liikuntatestit järjestetään keskiviikkona 16.11. Hipposhallissa. Kaikki jyväskyläläiset hakijat testataan. Urheiluluokalle haku on samalla ilmoittautuminen liikuntatestiin. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun testeihin, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta 31.10. alkaen.

Lausuntojen ja liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon 14.12.2016.

Urheiluluokan tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Täydennyshaku Kilpisen yhtenäiskoulun musiikkiluokalle

Jyväskylässä musiikkiluokkaopetusta annetaan Kypärämäen ja Kilpisen kouluissa. Musiikkiluokkavalinta tehdään sitovasti vuosiluokille 4-6 ja musiikkiluokalla opiskelun jatkaminen vuosiluokilla 7-9 vahvistetaan kuudennen luokan väliarvioinnin yhteydessä. Vapautuneet paikat vuosiluokille 7-9 täytetään erillisen täydennyshaun kautta ajalla 25.10.-8.11.

Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat 24.10. Wilma-viestin, jossa kerrotaan tarkemmin musiikkiluokalle haun käytänteistä, musikaalisuustestistä ja valinnan kriteereistä. Valintakokeet järjestetään viikoilla 46–48. Valintakokeisiin pyydettävät oppilaat saavat erillisen kutsun. Musiikkiluokkalaiset valitaan 14.12. mennessä ja päätös ilmoitetaan Wilma-viestillä. Kilpisen yhtenäiskoulun musiikkiluokan koko on maksimissaan 24 oppilasta.

Musiikkiluokilla opiskellaan musiikkia normaalin 1–2 viikkotunnin sijasta kahdesta neljään tuntia viikossa oman opetussuunnitelman mukaisesti. Kypärämäen koulun 4.-6.-musiikkiluokille haetaan erillisessä haussa ajalla 12.–26.1.2017. Hausta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, p. 014 266 4661
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, p. 014 266 4690
rehtori Timo Knuuttila, Kypärämäen koulu, p. 014 266 4457

24.10.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje