Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonia ja Mikkelin kaupunginorkesteri esittävät ja levyttävät Kostiaisen Requiemin 1. ja 2.11.

Jyväskylä Sinfonia ja Mikkelin kaupunginorkesteri esittävät ja levyttävät Kostiaisen Requiemin 1. ja 2.11.


Jyväskylä Sinfonia ja Mikkelin kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa Pyhäinpäivän konsertissa, joka kuullaan tiistaina 1.11. Mikkelin Mikaelissa ja seuraavana päivänä klo 19 Taulumäen kirkossa Jyväskylässä. Konsertin teoksena on kaksi vuotta sitten kantaesitetty Pekka Kostiaisen Requiem, jonka johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff. Samalla teos myös levytetään Mikaelissa Alba Recordsin kustantamana.

Solisteina sekä konserteissa että levyllä ovat Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan tammikuussa voittanut sopraano Suvi Väyrynen, Jyväskylän Don Giovanni -oopperassa hurmanneet mezzosopraano Ena Pongrac ja tenori Simo Mäkinen sekä basso Tapani Plathan.

Gregoriaanisen laulun harmonioita hyödyntävä teos on Kostiaisen vastaus vuosisatojen mittaiseen Requiem-sävellysten perinteeseen. Säveltäjän oma Musica-kuoro tulkitsee latinankielisen ikiaikaisen tekstin, ja lisäväriä teokseen tuovat kellopeli, vibrafoni, harppu ja antiikkisymbaalit. Musica-kuoron ovat konserttia sekä levytystä varten valmentaneet Pekka Kostiainen ja Marjukka Manner.

Jyväskylän seurakunta on ollut mukana tukemassa konserttien järjestämistä.

Mikkelin konsertin voi seurata suorana livelähetyksenä internetissä

E-concerthouse striimaa Mikkelin tiistaisen konsertin suorana livelähetyksenä internetissä. Konsertin taltioinnin voi katsoa kuukauden ajan samassa osoitteessa.

Lue lisää konsertista
Mikkelin kaupunginorkesteri
Ville Matvejeff
Suvi Väyrynen
Simo Mäkinen
Tapani Plathan
Jyväskylän seurakunta
Kuvapankki
E-concerthouse

Liput (Jyväskylän konsertti):
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä ja tuntia ennen ovelta (jos lippuja on jäljellä) tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

20.10.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje