Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginkirjaston poistokirjamyynti alkaa – Tule tekemään edullisia löytöjä kotikirjahyllyyn 26.–27.10.

Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä alkaa poistokirjamyynti
– Tule tekemään edullisia löytöjä kotikirjahyllyyn 26.–27.10.

Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä pidetään vuoden toinen poistokirjamyynti 26.–27.10. Myyntitapahtumaan osallistuvat pääkirjaston lisäksi Halssilan, Huhtasuon, Keljonkankaan, Keltinmäen, Korpilahden ja Säynätsalon lähikirjastot sekä Palokan aluekirjasto.

Myytävässä aineistossa on perinteiseen tapaan muun muassa aikuisten ja lasten kirjoja, sarjakuvalehtiä, LP- ja CD-levyjä sekä käsityö- ja aikakauslehtiä. Valtaosa kirjoista on aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta.

Kerran vuodessa järjestetty iso poistokirjojen myyntitapahtuma on korvattu kahdesti vuodessa järjestettävällä hajautetulla myyntitapahtumalla. Muutoksella pyritään ekologisempaan toimintaan, kun suuria kirjamääriä ei tarvitse kuljettaa edestakaisin toimipisteiden välillä.

Käy poistokirjaostoksilla vaikka useammassa kirjastossa

Asiakkaat voivat käydä vaikka jokaisessa myyntipäiviin osallistuvassa toimipisteessä tekemässä edullisia löytöjä kotihyllyyn. Hinnat eivät päätä huimaa: esimerkiksi lastenkirjat ja sarjakuvakirjat maksavat 50 senttiä ja aikuisten kirjat euron kappaleelta.

Lasten- ja nuortenkirjoja etsivän kannattaa laittaa korvan taakse Säynätsalon lähikirjasto. Myytävässä aineistossa on tarjolla varsinkin lasten- ja nuortenkirjallisuutta. CD-levykokoelmaansa kartuttavan kannattaa tulla pääkirjaston myyntilaareille, koska pääkirjastossa myydään satamäärin kokoelmasta poistettuja CD-levyjä.

Molempina myyntipäivänä aineistoa myydään puoleen hintaan toimipisteen viimeisenä kahtena aukiolotuntina. Kirjaostoksille kannattaa ottaa mukaan käteistä, koska kaikissa toimipisteissä ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Myyntikelpoista ja huonokuntoista aineistoa arvioidaan ja poistetaan läpi vuoden

Kaupunginkirjaston toimipisteissä poistetaan aineistoa koko vuoden. Aineiston poiston kriteereitä ovat aineiston huonokuntoisuus, vanhentunut sisältö ja kysynnän laantuminen. Myymättä jäänyttä aineistoa voidaan luovuttaa erikseen sovittaessa esimerkiksi kouluille, toimintakeskuksille tai vaikkapa päiväkodeille haluamiinsa käyttötarkoituksiin.

Paljonko myyntikuntoista aineistoa sitten kertyy? Pääkirjaston poistokirjamyyntiin on kertynyt 30 metriä aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta, kuusi metriä lasten- ja nuortenkirjallisuutta, metri musiikkiosaston kirjoja ja nuotteja sekä kaksi metriä LP-vinyylejä. CD-levyjä laitetaan myyntiin noin tuhat kappaletta. Kaikki myytävä aineisto ei mahdu esille samanaikaisesti, vaan sitä jaetaan kahdelle päivälle.

Poistokirjamyynti kaupunginkirjaston toimipisteissä 26.–27.10.

  • Pääkirjasto (Vapaudenkatu 39–41) Tietotori, 2. krs, ke–to klo 10–20
  • Palokan aluekirjasto (Koivutie 5) ke–to klo 10–19
  • Halssilan lähikirjasto (Lokintie 9), ke klo 11–16, to klo 13–19
  • Huhtasuon lähikirjasto (Nevakatu 1) ke klo 11–16, to klo 13–19
  • Keljonkankaan lähikirjasto (Pihkatie 4) ke klo 11–16, to klo 14–19
  • Keltinmäen lähikirjasto (Keltinmäentie 15 C) ke klo 10–16, to klo 13–19
  • Korpilahden lähikirjasto (Virastokuja 2) ke klo 11–16, to klo 13–19
  • Säynätsalon lähikirjasto (Parviaisentie 9) ke klo 11–16, to klo 14–19

Hinnasto

Aikuisten kirjat 1,00€/kpl
Lastenkirjat 0,50€/kpl
CD-levyt 1,00€/kpl
LP-levyt 1,00€/kpl
Aikakauslehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvalehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvakirjat 0,50€/kpl
Käsityölehdet 0,50€/kpl
Moniviestimet max. 5,00€/kpl
Kielikurssit max. 5,00€/kpl

Lisätietoja:
Leena Kruuti, osastonjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4103, leena.kruuti(at)jkl.fi

19.10.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje