Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Best Buddies - tasavertaista kaveruutta. Jyväskylässä kokoonnutaan Veturitalleilla.

Best Buddies – tasavertaista kaveruutta

Jyväskylässä kokoonnutaan Veturitalleilla

Jyväskylän Veturitallit on mukana valtakunnallisessa Best Buddies –toiminnassa. Best Buddies –toiminnan tavoitteena on madaltaa kehitysvammaisten nuorten kynnystä osallistua kaikille nuorille tarkoitettuun toimintaan.

Nuorisopalvelut tarjoavat nuorille suunnattua ohjattua toimintaa, tietoa ja neuvontaa nuorisotiloilla, kerhoissa, leireillä, vaikuttajaryhmissä ja verkkopalveluissa. Toiminta on avointa ja pääosin maksutonta ja tarkoitettu kaikille nuorille.

– Idea yhteistyöstä Best Buddies –toiminnan kanssa lähti siitä, että halusimme kehittää tilojemme ja palveluidemme saavutettavuutta vielä paremmaksi kaikenlaisille jyväskyläläisille nuorille, kertoo vastaava nuorisonohjaaja Tanja Räty Veturitalleilta.

Best Buddies -toiminta tarjoaa puitteet kehitysvammaiselle ja vammattomalle nuorelle tasavertaiseen kaveruuteen. Jyväskylässä Veturitallit ovat jo muutaman vuoden ajan kutsuneet kaveriparit mukaan toimintaansa ja työtä tehdään esimerkiksi sen eteen, että tapahtumien tiedottaminen saavuttaa myös kaveriparit. Käytännössä yhteistyö Best Buddies –toiminnan kanssa on toiminnan järjestämisen lisäksi koulutusten, keskustelutilaisuuksien, yhteistyötapaamisten ja pienryhmätapaamisten järjestämistä. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon myös kaveriparien toiveita.

Seuraava yhteinen tapahtuma on 28.10. klo 17-22 järjestettävä Halloween-juhla, jossa Veturitallien käyttäjien kehittäjäryhmä on pääjärjestäjänä yhdessä henkilökunnan kanssa. Best Buddies –kaveritoiminnalla on oma roolinsa osana tapahtuman järjestäjäryhmää.

Best Buddies –toimintaa Suomessa organisoi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry ja rahoitus saadaan Raha-automaattiyhdistykseltä. Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi myönsi Best Buddies –toiminnalle Nuori toimija –tunnustuspalkinnon tänä syksynä. Best Buddies –toimintaa järjestetään Tampereella ja Jyväskylässä.

Lisätietoja:
vastaava nuorisonohjaaja Tanja Räty, Jyväskylän Veturitallit, p. 014 266 4241

18.10.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje