Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-kirjastot tarjoavat asiakkailleen nyt myös e-äänikirjoja

Keski-kirjastot tarjoavat asiakkailleen nyt myös e-äänikirjoja

Keski-kirjastot tarjoavat nyt asiakkailleen kotimaisia e-äänikirjoja. Tarjolla on sekä lasten että aikuisten suomenkielistä kaunokirjallisuutta. Tähän mennessä on hankittu noin 40 äänikirjaa, joista vähän yli puolet on lasten- ja nuortenkirjoja. Kokoelmaa täydennetään sitä mukaa, kun uusia nimikkeitä tulee tarjolle.

Lasten- ja nuortenkirjoista saatavilla on esimerkiksi Salla Simukan Lumikki-trilogia, Siri Kolun Me Rosvolat -sarjaa sekä Mauri Kunnaksen kirjoja. Aikuisille on tarjolla muun muassa Tommi Kinnusen, Enni Mustosen, Reijo Mäen sekä Riikka Pulkkisen teoksia.

– Asiakkaat ovat ottaneet uuden palvelun hyvin vastaan ja suurin osa e-äänikirjoista on lainassa tälläkin hetkellä, kertovat e-kirjahankintoja tekevät kirjastonhoitajat Tuula Keula ja Antti Määttänen Jyväskylän kaupunginkirjastosta.

E-äänikirjat ovat helppokäyttöisiä

E-äänikirjoja on helppo käyttää: asiakas tarvitsee vain nettiyhteyden, kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin. Ellei pin-koodia vielä ole, sen saa asioimalla missä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteessä.

Keski-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy osoitteesta www.ellibslibrary.com/keski. E-äänikirjat saa haettua kokoelmasta rajaamalla haun tiedostomuotoon MP3. Äänikirjaa ei voi ladata laitteelle, vaan sen voi kuunnella vain selaimessa. Lainausaika on päivä tai 14 päivää.

Uuden äänikirjapalvelun toteutuksesta vastaa Ellibs Oy. Kotimainen yritys tarjoaa kirjastoille myös e-kirjoja, joita Keski-kirjastoilla on jo varsin laaja kokoelma.

– Äänikirjat täydentävät mainiosti asiakkaidemme saatavilla olevan e-aineiston valikoimaa, Tuula Keula iloitsee.

Lisätietoja:
Antti Määttänen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 1712, antti.maattanen[at]jkl.fi

17.10.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje