Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen ikäihmisten Kukoistava kotihoito -hanke on valittu sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen

Keski-Suomen ikäihmisten Kukoistava kotihoito –hanke on valittu sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen
-Keski-Suomen ensimmäiseksi muutosagentiksi valittiin Tuija Koivisto

Keski-Suomen ikäihmisten kotihoitoa kehittävä Kukoistava kotihoito -hanke on valittu sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen. Hanke sai ministeriöltä 2,5 miljoonaa euroa hankerahaa.

Keski-Suomen hankkeen, joka kantaa nimeä Kukoistava kotihoito – Keski-Suomen ikäihmisten kotona pärjäämisen tuen uudistus, tarkoituksena on kehittää ja yhdenmukaistaa Keski-Suomen kotihoidon palveluita ikääntyneiden hyvinvoinnin varmistamiseksi.

-Hankkeen avulla kehitetään iäkkäille ja omaisille nykyistä yhdenvertaisempia, paremmin koordinoituja ja kustannusten kasvua hillitseviä palveluja. Hanke auttaa meitä tekemään yhteistä muutosta useiden eri toimijoiden kanssa koko Keski-Suomessa. Todella hienoa, että pääsimme mukaan. Lämmin kiitos kaikille Keski-Suomen hankehakemuksen valmistelussa mukana olleille, sanoo Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujohtaja Maarit Raappana.

Hankkeen päätavoitteena on luoda asiakaslähtöinen, vaikuttava ja kustannustehokas kotihoito, joka toimii ympärivuorokautisesti viikon jokaisena päivänä kaikissa Keski-Suomen kunnissa.

Lisäksi kuntouttavia toimintamalleja halutaan uudistaa niin, että jokaiselle ikääntyneelle järjestetään ennen varsinaisen palvelupäätöksen tekemistä kuntouttava arviointijakso, jossa arvioidaan ikääntyneen fyysinen ja sosiaalinen kunto. Arvioinnilla varmistetaan yksilölliset kuntoutusmallit ja -palvelut, jotka tukevat kunkin ikäihmisen kotona asumista,

Ikäihmisten määrä kasvaa tulevaisuudessa nopeasti, ja jotta heille pystytään tarjoamaan laadukkaita palveluja, tarvitaan kustannustehokasta palveluntuotantoa.

Hankkeen hakijoina olivat kaikki Keski-Suomen kunnat, kunnalliset kotihoidon organisaatiot ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Yrityksistä hakijoina olivat Jämsän Terveys Oy, Med Group Oy ja Lääkehoidon Turva sekä järjestöedustajana Keski-Suomen muistiyhdistys. Kotihoidon kehittämiseen tarvitaan yhteistyötahoiksi kaikki ikäihmisten palvelukokonaisuuden toimijat. Erityisesti kuntien vanhusneuvostot halutaan kehittämistyöhön mukaan.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 3,4 miljoonaa euroa, josta valtionosuutta on 2,5 miljoonaa euroa. Hanke kestää vuoden 2018 loppupuolelle.

Hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahviste-taan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanketta eli I&O-hanketta. Sen tavoitteena on kehittää iäkkäille sekä omais- ja perhehoitajille nykyistä yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kasvua hillitsevät palvelut.

Tuija Koivisto valittiin muutosagentiksi

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tuija Koivisto Keuruulta on valittu I&O muutosagentiksi Keski-Suomeen. Hän on työskennellyt hanketyöntekijänä Keski-Suomen SOTE 2020 hankkeessa. Koivisto on Keuruun vanhustyön johtaja. Hän sijoittuu Jyväskylän kaupungin perusturvan organisaatioon sote-valmistelun tässä vaiheessa.

Muutosagentin tehtävänä on muun muassa rakentaa ja juurruttaa Keski-Suomeen alueellinen iäkkäiden yhteen sovitettu palvelukokonaisuus, johtaa muutosta, innostaa kaikkia maakunnan toimijoita muutokseen ja tukea I&O kärkihankkeen kokeiluja.

Hanke esitellään I&O-tilaisuudessa Jyväskylässä

Kukoistava kotihoito –hanke esitellään I&O kärkihankkeen Keski-Suomen maakuntatilaisuudessa ensi tiistaina 18. lokakuuta. Tilaisuus on Jyväskylän Paviljongissa kello 12-16.

Lisätietoja: palvelutuotantotyöryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, puh. 014 266 3001
hankevalmistelun vastaava Tuija Koivisto, p. 050 462 3950
palvelujohtaja Maarit Raappana, Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut, p. 014 266 3634

14.10.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje