Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki sai sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvat rakentaa Vaajakosken terveysaseman ja sen yhteyteen tehostettua ja tuettua palveluasumista sekä Kankaan hoivakodin

Jyväskylän kaupunki sai sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvat rakentaa Vaajakosken terveysaseman ja sen yhteyteen tehostettua ja tuettua palveluasumista sekä Kankaan hoivakodin

Jyväskylän kaupunki sai sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvan rakentaa Vaajakoskelle terveysaseman ja sen yhteyteen tehostettua ja tuettua palveluasumista. Lisäksi ministeriö myönsi poikkeusluvan Kankaan hoivakodin rakentamiseen.

Sampoharjun Vaajakosken terveysasemalle on suunniteltu lääkäreiden, sairaanhoitajien, suunterveydenhuollon ja neuvolan palvelut. Lisäksi terveysasemalle sijoittuu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin aikuispsykiatrian avohoidon palveluita sekä näytteenottotilat Fimlabin käyttöön.
Samaan kiinteistöön tulee myös ikääntyneiden ryhmäkoti sekä vuokra-asuntoja.

Ministeriön mukaan hanke mahdollistaa uusien toimintatapojen ja palveluverkon kehittämisen sekä toimintojen keskittämisen yhteistoiminta-alueella. Lisäksi ministeriö korostaa, että hanke korvaa nykyiset, epätarkoituksenmukaiset tehostetun palveluasumisen paikat ja mahdollistaa tilojen muuttamisen vanhusten avopalvelujen hyvinvointikeskukseksi. Sampoharjun suunnitellaan rakentuvan niin sanotulle Vaajalan tontille Vaajakosken keskustaan.

Hankesuunnitelman mukaisesti terveysaseman rakennuttajana toimii Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA) ja hanke toteutetaan vuokrakohteena.
Rakentamisen arvioidaan käynnistyvän kevään tai kesän 2017 aikana.

Kankaan hoivakotiin 60 paikkaa

Uuteen Kankaan hoivakotiin tulee 60 ympärivuorokautista palveluasumisen paikkaa. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee tilat kotihoidolle ja päiväkeskukselle sekä yhteisiätiloja hoivakodin asukkaiden ja kankaan alueella asuvien senioreiden käyttöön.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan hankkeessa on huomioitu tuleva palvelutarve ja väestökehitys. Suunnitellulla paikkamäärällä pyritään vastaamaan kasvavaan ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen tarpeeseen. Ministeriön mukaan hanke mahdollistaa palvelurakenteen ja uusien toimintatapojen kehittämisen.
Rakentaminen käynnistyy syksyn 2016 aikana.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt tähän mennessä 14 poikkeuslupaa kuntien suunnittelemiin suuriin investointeihin. Kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveyspalvelujen laajoja ja pitkäaikaisia ulkoistuksia sekä suuria investointeja on rajoitettu väliaikaisella lailla. Yli viiden miljoonan euron investoinnit ovat mahdollisia STM:n poikkeusluvalla, jos ne ovat perusteltuja sote-uudistuksen tavoitteiden ja koko maakunnan näkökulmasta. Myönteisiä investointipäätöksiä on annettu uudisrakennuksiin, laajennuksiin ja peruskorjauksiin.

Lisätietoja: perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 3001

14.10.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje